Hírek

2013.03.27. 20:34

Háry János kalandos hazatérése Galántáról

Galánta - Nagy sikert aratott a fehérvári kodályosok által előadott Háry János a felvidéki Galántán. A hazaút viszont igen kalandosra sikeredett, ennek ellenére Háry János idén Kassa felé is útra kél.

Házi Péter

A Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium alapításának huszadik évfordulója előtt tisztelegve  hozta tető alá az intézmény Kodály híres daljátékát, a Háry Jánost, amelyet Fehérváron már háromszor mutattak be. Legutóbb, március 14-én viszont a Rákóczi Szövetség támogatásával a felvidéki Galántára utazott a produkció, no meg vele egy busznyi kodályos. Az ottani Kodály iskola fogadta a fehérváriakat, a galántai színháztermet zsúfolásig megtöltötték a produkcióra kíváncsiak, közel négyszázan nézték meg a daljátékot, amelyben Háry Jánost Györe Dávid, Örzsét Györe Bianka, Marci bácsit Zsikó Zoltán, Mária Lujzát Pátkai Anna, a császárnét pedig Nagy Ida alakította.

A Háry János Galántán is bemutatkozott

- Éppen a nagy március 14-ei havazáskor indultunk haza. Kocsival mentem a busz előtt néhány kilométerrel, így a legveszélyesebb, olykor lezárt utakról visszafordulva sikerült hazanavigálni a buszt -  idézte fel a nem mindennapi hazatérést Kneifel Imre, az iskola igazgatója.  A tervek szerint a Háry Jánossal idén eljutnak Kassára, Európa Kulturális Fővárosába,  jövőre pedig a Nemzetközi Zenepedagógiai Kongresszuson is bemutatják a szakma képviselői előtt Kodály daljátékát. Több fehérvári iskola is jelezte, hogy szívesen megnéznék az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!