Hírek

2013.07.22. 13:37

Hatalmas ovációval fogadták a pázmándi tűzoltó lányokat

Emlékezetes fogadtatása volt a pázmándi tűzoltó lányoknak hétfőn hajnalban, miután hazatértek a franciaországi versenyről.

E. Várkonyi Péter

Káprázatos bevonulás, szirénaszó, a tűzoltóautó kéklámpájának villogása,  duda és kürtök harsogása, pompás tűzijáték, dobszóló és ováció - ez a legkevesebb, amit elmondhatunk a pázmándi tűzoltó lányok hétfői hajnali érkezéséről. Így fogadták a faluban a hozzátartozók, az önkéntes tűzoltók, a kíváncsiskodó érdeklődők a franciaországi Mulhouseból hazatérőket. Azokat a hazatérőket, akik a nemzetközi tűzoltóversenyen Magyarországot és Pázmándot képviselve az ötödik helyen végeztek a világ ranglistáján.


Szerelésben és stafétafutásban remekeltek a lányok, néha erejüket is túlszárnyalva. Az itthoni felkészülés szép eredményt hozott.  A tizenévesek lehet, hogy a jövőben, túlhaladva jelenlegi életkorukat, már nem alakítanak ilyen eredményt, de a mostani helyezéssel elsősorban Magyarország számára, Pázmándnak és nem utolsósorban maguknak is hatalmas dicsőséget szereztek.

Nem túlzás kijelenteni, hogy szem nem maradt szárazon, amikor a tűzoltószertár előtt, fogadásukra felcsendült a magyar Himnusz, majd a tapsvihar és a győzelmi hurrá. Kerregett ismét az alkalmi sziréna. Az egy hétre utazott lányokat ismét visszakapták a családok. Az élmény feledhetetlen volt mindenkinek. Az utazóknak, a versenyzőknek a helyezésért, a rokonoknak és az önkéntes tűzoltóknak a szép győzelemért, a büszkeségért. Reichenbach Mónika polgármester és Domak Tibor tűzoltóparancsnok köszöntője után kis túlzással elmondhatjuk, hogy folyt a pezsgő, ahogy ez ilyenkor lenni szokott. Mire pirkadt, elfogyott Csurgó Csaba cukrász hatalmas ünnepi tortája is, amellyel csaknem százan ünnepelték a felejthetetlen alkalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!