Hírek

2015.11.29. 19:48

Hatvan esztendő a természetben

Székesfehérvár - Hatvan éves a Vértes Meteor Természetbarát Sport Egyesület. Ebből az alkalomból ünnepi közgyűlést tartottak.

Szabó Zoltán

A fehérvári Civil központban Szentes László , az egyesület elnöke idézte fel a hatvan év fontosabb állomásait. Többek között azt, hogy pontosan 60 évvel ezelőtt, 1955. november 28-án egy sokat túrázó 18 fős csoport úgy döntött, hogy természetjáró szakosztályt alapít. Hét évvel később 1962. december 4-én megalakult a Pénzintézetek Vörös Meteor Sport Egyesülete, amelynek főtitkára, majd elnöke Németh Gyula lett. Az egyesület rohamosan gyarapodott, tagsága 1980-ban már megye legnagyobb létszámú egyesülete volt, 1051 volt a taglétszám.

Fertő Imréné hatvan éve folyamatosan tagja az egyesületnek Fotó: Molnár Artúr

Ma 274, és sajnos folyamatosan csökken, de még így is a legnépesebb természetjáró szervezet. Büszkék vagyunk az eltelt 60 évre, amely alatt a túravezetők 15000 túrát vezettek, és mindezt nagyrészt a 3000 hétvégén tették, jelentette ki Szentes László. Hozzátette: az utóbbi években is töretlen a túraszervezés, átlagosan 300 túrát vezetünk évente, 3000 résztvevővel.

A közgyűlésen elismerték,köszöntötték a kerek évfordulós egyesületi tagokat. Mindenekelőtt természetesen Fertő Imrénét , aki 60 éve folyamatos aktív tagja az egyesületnek. Köszöntötték Eisenbarth Orsolyát és Kis Istvánnét is, akik 25 éve az egyesület tagjai. Németh Gyula emléklapot adományoztak Csorba Attilának, Dégi Csabának és Szentesné Máté Erzsébetnek , akik számottevő önkéntes munkával segítették az egyesület működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!