Hírek

2015.01.30. 07:08

Havazás Fejér megyében - Főleg elakadt autóknál segítettek a tűzoltók

Árokba csúszott autók, elakadt kamionok miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét a havazásban január 29-én. Délutántól éjfélig összesen tizennégy műszaki mentésnél, többségében Székesfehérvár térségében avatkoztak be a hivatásos tűzoltók.

Személygépkocsik csúsztak árokba Csákvárnál, Pákozd és Sukoró között, a 81-es főút bodajki bekötőjénél, Székesfehérvár és Zámoly között, valamint Nagyvenyimen.

Sárbogárd és Alap között, a 6223-as úton egy autóbusz csúszott árokba és az oldalára borult. A munkásjáraton egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett. A buszt a sárbogárdi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók daru csörlőjével állították kerekeire és húzták ki az árokból.

Fotó: Sárbogárdi Hivatásos-Tűzoltó-parancsnokság

Késő délután az M7-es autópályán a szabadbattyáni lehajtó közelében egy nyerges vontató keresztbe fordult az úton és a sztráda Budapest felé vezető oldalát teljesen elzárta. A rakomány nélküli kamiont a székesfehérvári hivatásos tűzoltók gépjárműfecskendője kiegyenesítette, majd ismét megindult a forgalom. Miután a feltorlódott járművek továbbhaladtak, a tűzoltók levontatták a nyerges vontatót az autópályáról. A műszaki mentéshez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult.

A 8-as főúton Csór közelében három nyerges vontató akadt el a havas, jeges úton. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a kamionok elől a havat ellapátolták, a burkolatot felsózták, majd egy közeli parkolóba vontatták a járműveket.

Székesfehérváron a Fiskális út és a Béla utca kereszteződésében egy kamion az elejével árokba csúszott. A Szekfű Gyula utcán egy személyautó szegélyoszlopra hajtott.

Kora este a 8-as főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán egy furgon az oldalára borult. A járművet a tűzoltók kerekeire állították. Személyi sérülés nem történt.

Éjfél előtt Velence és Pusztaszabolcs között egy utasok nélküli autóbusz csúszott árokba, amelyet a Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltói húztak vissza az útra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a Dunántúlon sok csapadékra, délutánig esőre, majd fokozatosan ismét havazásra és vizes hóréteg képződésére lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!