Hírek

2013.12.12. 22:19

Hét évtizede oktatják a gyerekeket a Béke téri iskolában

Székesfehérvár – „Viva la musica” – énekelték az iskola negyedikesei az intézmény fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Béke téri iskolában

Kocsis Noémi

A tegnapi eseményen igen sok egykori, ma már nyugdíjas pedagógus is részt vett, őket virággal köszöntötte Kneifel Imre igazgató, aki pedig Brájer Éva alpolgármestertől kapott jubileumi oklevelet, köszönetképpen az elmúlt évek sikeres oktató-nevelő munkájáért.A számos zenés produkcióval tűzdelt jubileumi műsor elején az igazgató összefoglalta az iskola történetét, mesélt neves pedagógusairól, megemlékezett diákjaikról.

Az intézmény 1943-ban kezdett működni, Magyar Királyi Állami Polgári Fiú- és Leányiskola néven. A 90-es évek végén vonták össze a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziummal, s működött tovább sikeresen. A műsorban táncoltak, verseltek is a diákok, de a jelenlegi tanári kar sem maradt le: a pedagógusokból álló énekkar egy Bárdos és egy Esterházy-művet adott elő, a közönség lelkes ünneplésétől kísérve. A programok az épület és a nevelő munka 70-éves évfordulójának tegnapi megünneplésével még nem érnek véget: a jövő heti kodályos héten fordított nap, zenei vetélkedők, társaság éneklési verseny is várják a diákságot. Az ünnepi sorozat betetőzéseként december 18-án 18 órakor a Szent Imre templomban rendeznek karácsonyi hangversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!