Hírek

2014.08.21. 17:40

Öt szociális bérház készül el vályogból az esztendő végéig Sárkeresztúron

Sárkeresztúr - A jövő héten kezdődhet az öt vályogház építése, amelyek szociális bérlakások lesznek.

Tribolt Lajos

A település is részt vesz abban a mintaprogramban, amelynek keretében vályogházakat építenek. Csutiné Turi Ibolya polgármester lapunknak elmondta, hogy náluk összesen öt ház épül, négy a Farkas úton egy pedig a Dózsa György út sarkán. Minden telek önkormányzati tulajdonban van, s valamennyi a település központjában, hogy elejét vegyék az elkülönítés vádjának.

Csutiné Turi Ibolya polgármester és a legyártott téglák sora (Fotó: Koppán Viktor)

Az épületeket ugyanis szociális alapon ítélik majd oda és szociális bérlakásként működnek. Azt egyelőre még nem tudják, hogy a programot felügyelő Belügyminisztérium milyen szociális paramétereket határoz meg. Azok ismeretében hozza meg majd rendeletét az önkormányzat, s az alapján pályázatot ír majd ki. Az biztos, hogy a házak nem lesznek nagyok, így a nagycsaládosok nem jöhetnek számításba.

A határidő rövid, hiszen december végére el kell készülni a házakkal. Sárkeresztúron az építési engedélyek már meg vannak, s mintegy húszezer vályogtéglát már legyártottak. Az időjárás nem kedvez a munkálatoknak, de hétfőn már építeni akarnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!