Hírek

2017.06.07. 17:51

Hétvégi programajánlat Fejér megyében

Ezen a hétvégén sem unatkozik majd senki Fejér megyében.

Szabó Zoltán

Sárosdi retró nap

Sárosd
Szombat, 9 óra: Sárosdi retró nap a lovaspályán. Gyermekműsorok, vetélkedők. Táncosok. Tátika. Sakkbajnokság. Kézművesek és népi kismesterek. Ólomkatona-öntés. Kovács. Retró és veterán autók és motorok találkozója, felvonulás. Ingyenes vattacukor a gyerekeknek Imre Ferenctől. Perkátai Régiséggyűjtő Egylet. Retró tűzoltó-, mentő- és rendőrautók. Sárbogárdi tűzoltók régen és ma. Sárosdi Önkéntes Tűzoltók. Magyar Honvédség, járművek, fegyverek. Rendőrségi toborzó pont. 12 órától: Jó ebédhez szól a nóta! Kötélhúzás diákoknak. Szkander-bajnokság. Íjász bemutató. Üld meg a rodeó bikát! Jack Spenót (kapitány) gyermekműsora. Erős emberek virtus játéka. Díjátadó és záró kör a falu körül. 20 órától: Effekt rock koncert. Tűzzsonglőr és fakír. Éjszakai retró diszkó.

Abai koncert és búcsú

Aba
Szombat, 17 óra: „A búcsú a lélekben vagyon ” A Liszt Ferenc Kórus (a Bécsben élő magyarok Ex Libris-díjjal kitüntetett kórusa) jótékonysági koncertje a templom felújításának javára a Szentháromság-templomban. Közreműködik: Simon Lévay Mária (a Szent István-érdemrend tulajdonosa) mezzoszoprán, Lévay Éva hegedűművész, Lévay Tibor (a Szent István-érdemrend tulajdonosa) orgona, bariton, Csipkó László orgona. Az előadáson Arcadelt, Bach, Bárdos Lajos, Csipkó László, Halmos László, Harmat Artur, Händel, Marchesi, Schubert műveiből hangzanak el részletek. 
Vasárnap, 10 óra: „A búcsú a lélekben vagyon ” Szentmise és búcsúnapi ünnepség a Szentháromság-templomban, közreműködik a Liszt Ferenc Kórus. Szeretetvendégség a templomkertben.

Rendezvény
Péntek
Sárbogárd, 14 óra: Az önkormányzat pedagógusnapi ünnepsége a művelődési központban. A tanév során az országos és a megyei versenyeken díjat nyert diákok és felkészítő tanáraik köszöntése.

Szombat

Kishantos, 11-től 17 óráig: „Azonnal hagyjuk abba!” A Mezőföld Népfőiskola fenntarthatósági műhelybeszélgetés-sorozatának kilencedik, záró rendezvénye a kishantosi kúriában. A sorozat 2016 októberében indult, és nagy utat járt be, hogy világos képet mutasson arról, mit is kéne azonnal abbahagyni, és mit kellene azonnal elkezdeni annak érdekében, hogy a mai gyermekeknek és a jövő nemzedékeknek élhető és biztonságos jövőt teremtsünk. Előadó: Ertsey Attila építész, ökoépítész, Lendvai Gábor biológus, ökológus, Ács Sándorné agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök. Székesfehérvár, 10 óra: Nyárköszöntő Ringató foglalkozás kezdődik az Öreghegyi Közösségi Házban. Horváth Irma foglalkozásvezető szeretettel vár minden kisgyermekes családot. Székesfehérvár, 10 óra: III. Borsófesztivál a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban, ahol felavatják az új Gasztroudvart. Több mint húsz csapat főz borsóból készült különlegességeket, melyeket a zsűri értékel. A gyerekeket borsófejtő versenyre várják.

Sárszentágota, 11 óra: Átadó ünnepség a Szent Ágota-templom felújítása alkalmából. A szentmise keretében Spányi Antal megyéspüspök megáldja a belsőleg megújult templomot. Köszöntőt mond Soltész Miklós államtitkár, Varga Gábor országgyűlési képviselő, Sebestyén Zoltán polgármester és Takács Béla, az egyházközség képviselő-testületének világi elnöke. Közreműködik a Csillagfürt Nyugdíjasklub énekkara.

Úrhida, 8-tól 13 óráig: Bolhapiac a tájháznál. Itt mindenkinek szabad a vásár! Érdeklődés, jelentkezés: Az Úrhidai Rendezvények Facebook-oldalán üzenetben, illetve Müller Szandránál. 

Szombat
Székesfehérvár, 19 óra: Az évad utolsó előadását tartja a Prospero Színkör A Szabadművelődés Háza színpadán, Jean Genet: Cselédek című darabjával. 

Vasárnap
Székesfehérvár, 10 óra: Szentmise a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban, melyet követően várhatóan 11 órakor felavatják a Szent Sebestyén Parkot. Köszöntőt mond Cser-Palkovics András polgármester, Földi Zoltán önkormányzati képviselő, a teret Nyárai-Horváth István plébános áldja meg. 

Koncert
Csütörtök
Székesfehérvár, 20 óra: Jazz koncertet ad a Dumbledore’s Army A Szabadművelődés Házában. Színpadra lép Kovács Dávid (bass), Geröly Mátyás (dob), Lukács Peta (gitár), Zsemlye Sándor (sax) és Tempfli Erik (billentyű).

Péntek
Székesfehérvár, 18 óra: A Helló, Nyár! koncertjei a Zichy színpadon, a Hotel Magyar Király előtti téren. Elsőként a The Biebers lép színpadra, majd körülbelül 19.30 órától a Halott Pénz ad koncertet, majd a programot Lotfi Begi (DJ) zárja 21 és 22 óra között. Székesfehérvár, 20 óra: A Big Time együttes koncertezik az Öreghegyi Közösségi Házban. Fellép Jung Ferenc (ének, szaxofon), Fövenyi Máté (gitár), Takács Balázs (basszusgitár), Berezi Benjámin (dobok) és Pink Edvárd (zongora, billentyűk, vokál).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!