Hírek

2016.10.27. 21:25

Hiába az államfői érv?

Budapest - Nem a Jobbik zsarolásának enged a kormány, de a következő időszakban nem lesz szükség a letelepedési kötvényekre - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A tárcavezető azt mondta, a kormány visszautasítja az ellenzéki párt zsarolását, és nem köti össze a kötvények kivezetését az alaptörvény módosításával. Utóbbira össznemzeti ügyként hivatkozott, amit „piszlicsáré, pitiáner ügyekkel összekötni kisstílűség”.

A kormány nem ért egyet Áder János köztársasági elnök álláspontjával a szélerőművek ügyében, ezért - kisebb módosításokkal - újra az Országgyűlés elé terjeszti a visszaküldött villamosenergia-törvényt - közölte Lázár János.

Az államfő múlt pénteken küldte vissza megfontolásra a parlamentnek a villamos energiáról szóló törvény módosítását, amely szigorított a szélerőművek létesítésének szabályain. Áder János szerint a módosítások ellehetetlenítik az ilyen erőművek építését. Lázár János erre azt mondta: a kormány szerint Magyarország szélerőművek nélkül is képes teljesíteni a párizsi klímamegállapodás célkitűzéseit.

Úgy fogalmazott: a kabinet álláspontja nem elutasító a szélerőművek ügyében, csak bizonyos ökológiai és gazdasági okokból „óvatos”.Várhatóan kétezerrel növeli a Magyar Honvédség létszámát a kormány - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormány-infó nevű csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.Lázár János tájékoztatása szerint az erről szóló részletes egyeztetés folyamatban van.

A kormány elvárása, hogy a legénységi állomány létszáma növekedjen - fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!