Hírek

2012.11.05. 05:25

Hintenberger Hindenburgja: Fejér megyei siker a belgiumi fodrászversenyen

Lajoskomárom - A szentpétervári negyedik helyezés után a fiatal lajoskomáromi fodrász bronzérmes lett a szakma Belgiumban megrendezett nagy seregszemléjén.

Fejér Megyei Hírlap

Nem kis eredményt ért el a napokban a lajoskomáromi Hintenberger Máté. A székesfehérvári Aranykéz Szakképző Iskolában májusban érettségizett fiatal fodrászra már korábban felfigyeltek a szakértők, hiszen tavaly például az országos extrémfrizura versenyt nyerte meg, de előkelő helyen végzett a szakmák nagy seregszemléjén, a londoni World Skills versenyen is. Az idei év azonban még nagyobb sikert hozott Máté szakmai pályafutásában: a Belgiumban megrendezett Euro Skills versenyen az előkelő harmadik helyet szerezte meg!


- Három nap alatt hat különböző frizurát kellett csinálnunk, bizony volt köztük több olyan, aminek az elkészítéséhez három-három és fél órát adtak a versenyezőknek. Nem véletlenül, ugyanis ezen frizurák egy része nem utcai viseletre való, sokkal inkább arra, hogy a zsűri megítélje a tudásunkat. Mit mondjak, komoly munka és stressz volt a kiírásnak megfelelni - idézte fel Máté, akitől azt is megtudtuk, az egyenlő versenyfeltételek érdekében nem élő modellen, hanem egyforma hajvastagsággal és sűrűséggel rendelkező babafejeken kellett bemutatni a tudást.


 A hölgyeknél mostanában az egyik oldalon felnyírt, a másikon hosszabbra engedett frizura a divat, a férfiaknál pedig újra hódít a Hindenburg frizura. Ez egy klasszikus, kocka-formára szárított, és fésült viselet, a hajat felül hátrafésüljük - árulta el kérdésünkre Máté, aki a belgiumi eredményhez hasonló fegyverténynek tartja, hogy idén májusban negyedik helyet ért el egy szentpétervári versenyen is. Ezekre a versenyekre számos előválogató után lehet bejutni, a lajoskomáromi fiú gyakorlatilag hat éve jár versenyről versenyre, így a legfrisebb trendeket  is első kézből ismeri. Eddig még nem volt ideje főállást keresni, most, a sok-sok verseny után viszont úgy érzi, megérett arra, hogy akár saját üzletet nyisson, akár egy hajstúdióban helyezkedjen el. Vonzzák a kihívások, a bonyolult frizurák, amelyben tapasztalata bőven van. Mindezek ellenére nem tartja magát profinak, ahhoz saját bevallása szerint még néhány év kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!