Hírek

2014.08.30. 09:17

IV. Hírlap Bringatúra: 896-an vágtak neki a tókerülő túrának

Sukoró – Az eddigi adatok szerint 896-an vágtak neki a Fejér Megyei Hírlap negyedik tókerülő túrájának.

Sebestyén Lilla

A bűvös ezres nyerte a kerékpárt

Kocsis Tibor koncertjét rögtön a nyereménysorsolás követte. Számos értékes ajándék került gazdára, köztük borok, ajándékcsomagok, egy festmény, horgászbérletek, jegyek egy Velencei-tavi hajókázásra és természetesen egy vadonatúj kerékpár. A nyereményeket a jelenlévő bringázók között sorsoltuk ki, és nagy örömmel láttuk, hogy sokan futva, hatalmas mosollyal az arcukon vették át nyereményüket. Az utolsó és egyben legértékesebb díjunk kisorsolásában Kocsis Tibor segédkezett, ő húzta ki a dobozból a cédulát, amelyre a bűvös, 1000-es volt írva. Később a sorszámhoz tartozó nyertes is megkerült, a fiatal Zsédely Zsombor, aki boldogan emelte feje fölé a kétkerekűt, hogy ország-világ lássa.- Reménykedtem benne, hogy az én számomat sorsolják ki, de még most sem hiszem el - újságolja az agárdi fiú, aki most először vett részt a Fejér Megyei Hírlap Bringatúráján, de már három esztendős kora óta rendszeresen teker - és bár tagadhatatlan, egy kicsit elfáradt - nem okozott gondot neki a közel harminc kilométeres táv.

Színpadra lépett Kocsis Tibor

Lassan minden bringás megérkezik a sukorói labdarúgó pályára. A Vöröskereszt sátrában továbbra is végzik a vérnyomás-, vércukorszint-méréseket és a különböző szűréseket. Míg a téren békésen üldögélnek a népek, pihennek. Aztán egyszer csak mindenki elindul a színpad felé. Nem is csoda Kocsis Tibor már fel is lépett a pódiumra, gratulált a közönségnek. Egy pörgősebb számmal kezd, a Lebegéssel, amit egy érzelmesebb követ: A soha már. A közönség pedig tapsol, biztatja az előadót, aki látszólag kifogyhatatlan energiával veti bele magát az éneklésbe, a bulizásba.

Érdemes regisztráltatni a kerékpárokat

A legelső Hírlap Bringatúra első kerékpározójával is találkoztunk.

Kazinczki Feri bácsi már a kezdetektől részt vett a Fejér Megyei Hírlap Bringatúráján. Állítja: érett kora ellenére rengeteget teker, a negyedik túra előtt is edzett, sőt idén ötször ment végig a Velencei-tó körüli úton.- Jót tesz a mozgás, felfrissít, de mint mindig, most is egyedül vágtam neki a távnak. Sajnos, nem tudom rá venni a feleségemet, hogy velem tartson. Fél, hogy elüti az autó - meséli nevetve Feri bácsi, aki viszont megszállottan rajong a kerekezésért. A cél és rajt állomáson, itt a sukorói labdarúgópályán már gyülekezik a tömeg. Sokan állnak sorban a honvédség sátránál. Tóth András őrnagy elárulja: vannak olyan rutinos gyerekek, akik már csukott szemmel is összeraknának egy kézi fegyvert. Sőt, még a babakocsit toló anyukák is okoznak meglepetést, rengetegen felpróbálják a huszonöt kilós repeszálló mellényt és kipróbálják a gránát dobást. A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság sátránál is sokan gyülekeznek, regisztráltatják két kerekű járgányaikat.- Felvesszük a bringa és gazdája adatait és képet készítünk. így, ha bárhol eltűnik a járgány, könnyedén megtaláljuk és visszaszolgáltatjuk a tulajdonosának - mondja el Neubauer Tamás, a rendszer megalkotója, aki azt is hozzá teszi: a regisztrációt online is megtehetjük.

Mielőbbi felépülést kívánunk!

A Bringatúra egyik legfontosabb üzenete, és küldetése, hogy népszerűsítse a biztonságos közlekedést.Ezért is tölt el minket szomorúsággal, hogy sajnos egy ilyen eseményen is előfordulnak balesetek.

A Velencei-tó kör elején több bringázó összeütközött. A legtöbben - szerencsére - tovább tudtak menni sérülés nélkül, de egy kerékpározót a mentők szállítottak el. Értesüléseink szerint, egy kápolnásnyéki bringázó bukott fel és ütötte be a vállát. Kívánunk neki mielőbbi felépülést!

Lehagyták a fiatalokat

Az eddigi adatok szerint 896-an vágtak neki a Fejér Megyei Hírlap negyedik tókerülő túrájának.

Visszaértünk az induló állomásra, a sukorói labdarúgó pályára, ahol jelenleg is folynak a programok: totók, játékok, bemutatók.

Folyamatosan érkeznek vissza a bringatúra résztvevői, hogy az utolsó pecsétet is begyűjtsék. Az első kerékpározó állítólag már délben befutott.

A helyszínen találkoztunk Tatai Györggyel és nejével, akik a hetvenes éveiket tapossák, de mint mondják: meg sem kottyant nekik a közel harminc kilométeres táv. Elárulják állandóan túráznak, most is gyermekeikkel, unokáikkal érkeztek, de úgy alakult, hogy megelőzték a család fiatalabb tagjait.

Közben véget ért a kispályás foci bajnokság, a harmadik helyet a KFC csapata, az másodiknak járó díjat a Döcös, nyerte el, az elsők pedig a Bádogosok lettek. Nyereményük egy csoportos bérlet a Videoton mérkőzéseire.

Katona dolog

A pákozdi Katonai Emlékparkot ellepték a kétkerekű látogatók. A pecséthez egy mini túrán kell végig jutni. - A kerékpáros hadtestről teszünk fel kérdéseket a különböző állomásokon. Minden kérdésre három lehetséges válasz van, ha az illető tudja, vagy eltalálja a helyes megoldást eljut egy következő feladványhoz. Ha nem, akkor az emlékpark egyik nevezetessége, szobra előtt lyukad ki, amelynél csak egy " rossz megfejtés " felíratott talál. Az öt kérdéses mini túrát úgy találtuk ki, hogy az egész KEMPP-et be lehessen járni - meséli Oláh László, főszervező. Aki sikeresen végig baktat, az kiérdemli a pecsétet, amivel már gurulhat is tovább a következő pihenőponthoz. Kis Viktória, az egyik induló testvérével érkezett a Hírlap negyedik tókerülő túrájára. Mint mondja, nem tud sokat a kerékpáros hadtestről, így most vakarja a fejét rögtön az első kérdésnél: Melyik hadsereg és mikor állította fel az első kerékpáros hadtestet? Szerencsénkre, László megsúgja a helyes választ: A britek, 1985-ben. Már lehet is menni tovább.

A bringázók ügyességét teszteltük

A IV. Hírlap Bringatúra második pecsételő pontjánál egy akadálypálya várt a kerékpározókra. Mint, ahogy az előző írásunkban is olvashatták, elrajtolt a negyedik, tókerülő túra a sukorói focipályáról. A kerékpározóknak öt pecsételőponton kell túl jutniuk. Az induló állomás után a Velence korzó következett, majd Gárdonyban a megyei rendőrkapitányság munkatársai várták a csoportot egy egyszerűnek tűnő akadály pályával. A kirándulóknak három ügyességi feladaton kellett túl jutniuk: egy szlalomon, egy folyosón és egy bójákból kirakott vasúti átjárón. A többség ügyesen teljesítette a próbákat, de volt, akinek beletört a bicskája az utolsó feladatba. Beauer László, családjával érkezett a Bringatúrára, mint mondja tavaly is voltak és nagyon jól érezték magukat. Állítja nem okozott volna neki gondot az akadály pálya, de most egy "merev" bringával kellett eljönnie, így bizony kénytelen volt egy kicsit csalni. A következő állomás a Katonai Emlékpark lesz, ahol újabb feladatok várják majd a túrázókat.

Elindult az első csoport

Elindult a IV. Hírlap Bringatúra első turnusa. Közel hétszázan rajtoltak délelőtt fél tizenegykor a sukorói labdarúgópályáról.

Már a reggeli órákban szállingóztak az emberek kétkerekű járgányaikkal a sukorói focipályára, amely a Fejér Megyei Hírlap negyedik tókerülő túrájának cél és induló állomása is egyben. Családok, barátok várakoztak, de jöttek csapatok is, köztük a sárbogárdi Gyermekvédelmi Központ népes tábora. Amíg az óra el nem ütötte a fél tizenegyet a látogatók a Vöröskereszt sátrában gyakorolták a mellkaskompressziót, a kicsik a honvédség sátrában ámultak a fegyvereket nézve, a szurkolók tábora pedig a kispályás foci bajnokságot követte figyelemmel. A várakozásnak a megnyitó vetett véget, amin Elekes András, főszerkesztő-lapigazgató is felszólalt. Beszámolójában elmondta: Közel hétszázan regisztráltak online az idei bringatúrára és háromszázan itt a helyszínen jelentkeztek. Többen jöttek a megyén túlról például a fővárosból, Győrből, ami hatalmas öröm nem csak a Hírlap, de a társszervezők számára is. A megnyitó után elhangzott a várva várt szó: Indulás! És a népes, bringás tábor – motoros, rendő felvezetés mellett – megkezdte útját a Velencei-tó körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!