Hírek

2016.06.02. 10:47

Hivatalos: napfelkelte és napnyugta között továbbra is ingyenes a szabadstrand

A feol.hu-t arról tájékoztatta Koszti András, Velence polgármestere, hogy az önkormányzat és a velencefürdői természetes fürdőhely bérlője megállapodást kötött strand üzemeltetésére, amelynek egyik részét ingyenesen, a másik részét térítés ellenében lehet ezután látogatni.

Buthy Lilla

- A szabadstrandot napkelte és napnyugta között lehet ingyenesen használni. A terület őrzésének biztosítása érdekében a partszakaszt körbevevő kerítés megmarad, a belépésre a már megszokott helyen lesz lehetőség. A kerítésre és a biztonsági őrzésre a partszakasz tisztán tartása miatt van szükség – fogalmazott.

A természetes fürdőhely üzemeltetéséhez szükséges hatósági előírások betartása végett, a már meglévő épített WC-ken kívül vízöblítéses mobil WC-t is elhelyeznek a strandon. A polgármester tájékoztatása szerint nyitvatartási időben vízimentő teljesít majd szolgálatot, továbbá a biztonságos fürdőzéshez elengedhetetlen eszközöket az önkormányzat biztosítani fogja.

A velencei lakosok számára továbbra is megmarad a velencefürdői strand üzemeltetőjével kötött megállapodás: a kedvezményes napidíj, 300 forint lesz, amit megfizetve látogatható az ingyenesen igénybe vehető rész mellett található fizetős strand, és ami egyébként a büfékben lefogyaszthatnak.

Kovács Henrietta, a Tóparty Rendezvénystrand üzemeltetője a feol.hu kérdésére elmondta: - Marad az ingyenes rész is, ez a verzió remélem mindenkinek megfelel. A megállapodás szerint közösen vállaltuk az önkormányzattal az ingyenes strand üzemeltetését. Hozzátette: - A kerítés marad, éjszakára, sötétedés után lezárjuk a területet, a fürdőzők érdekében. A korábban teljesen nyitott területen sokszor előfordult, hogy tüzet raktak, a fecskendőktől, törött üvegektől kezdve sokféle nemkívánatos dolgot találtunk reggelente. Így nem lesz randalírozás. Egy ápolt, gondozott strandra léphetnek be reggelente a nyaralók, strandolók.

Az előzményekről itt olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!