Hírek

2016.01.28. 10:38

Holttestet találtak a Velencei-tóban

Gárdony - A Holdfény sétány hajókikötőjénél bukkantak egy férfi holttestére tegnap fél 2-kor. A vízen úszó fejlámpájára és a betonmólóra kipakolt holmijaira – a többi között mobiltelefonjára, cigarettájára - lettek figyelmesek a szemtanúk, akik szóltak a rendőröknek. Pár nappal korábban egy másik férfi akart öngyilkos lenni.

Buthy Lilla

Úgy tudjuk, a 46 éves helyi férfi orvhorgász volt, és épp egy tiltott horgászeszközt feszített ki, amikor beleesett a jeges vízbe.  

Varga Márk a Velencei Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, az egyesület egyik mentésvezetője kérdésünkre elmondta: a székesfehérvári tűzoltókkal közösen emelték ki a holttestet szerdán fél 2-kor.

- A műveletirányító ügyelettől érkezett jelzés, hogy holttestet találtak a tóban, és a kiemelésében kérték a tűzoltók segítségét. Már a víz alatt volt, egy létra segítségével tudtuk őt kiemelni – tette hozzá Varga Márk.

feol.hu úgy tudja, a férfi feltehetően még hajnalban fulladt bele a jeges vízbe, a zseblámpa is erre utal. Próbálta magát menteni, a víz felszínén találták meg a ruhadarabjait is, amiktől próbált megszabadulni, hogy ne húzzák le a mélybe.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat az ügyben.

feol.hu információi szerint vasárnap 21 óra körül pedig egy férfi a Velencei-tó - jelenleg - életveszélyes jegén fenyegetőzött öngyilkossággal.

A kutyájával korcsolyázott egy agárdi szabadstrandon, olyan helyen, ahol be volt szakadva a jég. Egy fiatal pár szólt neki, hogy veszélyben van, de hiába. A teljesen átázott kutya kiment hozzájuk, a kocsijukba tették, de a férfi korizott tovább. A kiérkező rendőrök biztonsági intézkedést alkalmaztak vele szemben, mert vissza akart menni az életveszélyes jégre. Korizás közben a férfi azt hajtogatta, hogy öngyilkos akar lenni. Úgy tudjuk, a férfi pszichiátriára került, a kutya pedig Baracskára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!