Hírek

2015.11.24. 16:30

Hosszú kezelés és felépülés vár a buszon összevert idős férfira

Amint arról beszámoltunk, igencsak helybenhagytak egy férfit a 35-ös járaton a hétvégén, mert az illető megpróbálta letessékelni a járatról a jegy nélkül utazni akaró fiatalokat.

Házi Péter

Amint Pruzsina Alice, a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta, jegy nélkül, illetve érvénytelen jeggyel akart utazni az a négy fiatal, akik szombaton délután végül verekedéssel, rugdosással zárták le a kialakult konfliktust. A KNYKK Zrt. székesfehérvári, 35-ös jelzésű helyi járatának vezetője 15.50-kor indult volna a Park Centertől, itt szállt fel négy fiatalember. Arra a felszólításra, hogy vegyenek jegyet, illetve érvénytelen jeggyel nem utazhatnak, szóváltás alakult ki az autóbusz vezetője, a ő járaton utazó apukája, és a társaság között. A fiatalok lökdösni kezdték az idős utast, mire a vezető telefonon értesítette a rendőrséget és a diszpécserszolgálatot. Gyorsan zajlottak az események, közben az édesapa a földre került és többen rugdosták őt. A kiérkező rendőrök mentőt hívtak a sérülthöz, majd elindultak a megkeresni az elkövetőket, akik „dolguk végeztével” sietve távoztak a helyszínről. Az autóbusz vezetője elmondta: édesapja súlyos sérülést szenvedett, még szombaton megműtötték őt. Zúzódásai és combnyaktörése lett a rúgásoktól.

- Sajnos ezen a járaton rendszeresen előfordul, hogy többször lyukasztott jeggyel próbálnak utazni. Egy alkalommal éppen a buszon utasként tartózkodó rendőr segített az autóbusz-vezetőnek abban, hogy jegyet vásároltasson a felszállókkal és a járat biztonságban folytathassa útját - tette hozzá Pruzsina Alice. A buszok vezetői általában nem arra vannak felkészülve, hogy agresszivitással, tettlegességgel találkoznak a munkavégzés során. Így az ilyen kirívó esetekre nehéz felkészülni. A KNYKK Zrt. minden segítséget biztosít a kolléga édesapjának, aki hosszas kórházi kezelésre és rehabilitációra számíthat a sajnálatos eset következményeként.

A rendőrség mégmindig keresi a tetteseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!