Hírek

2015.01.25. 13:20

20 kiló, de Manókának fogynia kell

Pusztaszabolcs - Minden egyes pluszkiló olyan számára, mint egy mázsa a normál csontozatú embernek. Márk kezelőorvosa most azt javasolja, adjon le három kilót, hátha attól csillapodnak a kisfiú karácsony óta tartó fájdalmai.

Házi Péter

Képünk még a pusztaszabolcsi iskolában készült, ahol Márk egy lépcsőjáró kerekes széket próbált ki. Egy hónapja azonban csak fekszik a kis mesemondó, annyira fáj a csípője, a térde

Egy hónapja szinte csak fekszik az ágyában a kis Harza Márk, a ParaSzuperSztár tehetségkutató nyertese. A ritka csontfejlődési rendellenességel született kisfiút ugyanis karácsony óta olyan fájdalom kínozza, hogy iskolába sem tud menni, éjszakánkánt pedig anyukája masszírozza, jegeli a csípőjét. A végtelenül kedves és általában vidám Manóka kezelőorvosa szerint, három kilót le kellene adnia a súlyából, hogy ezzel is csökkenjen a csípőízület és a csigolyák terhelése.

- A legutóbb zöldséges palacsintát készítettünk, ami után Márk büszkén újságolta, hogy leadott három dekát! - mondja viccesen édesanyja, Erika.

Ám sajnos túl nagy vidámságra nincsen ok, Barna Judit, a Budai Gyermekkórház főorvosa, Márk kezelőorvosa annyit ígért, hogy konzultál a többi szakorvossal, van-e értelme annak, hogy a tizenkét éves kisfiú csípőjébe és térdébe, bokájába protézist ültessenek. - Azért tartanak ettől az orvosok, mert Manó még növésben van egészen 18 éves koráig. A protézis persze nem nő vele, így könnyen lehet, hogy szinte évente, kétévente műteni kellene, és nagyobbra cserélni a protézist. Ezt mi sem szeretnénk, de most már tényleg el kell gondolkodnunk ezen az eshetőségen. Mert a fájdalmai nem csökkennek, nem használ a fájdalomcsillapító sem - teszi hozzá szomorúan Erika.

Néhány hét múlva talán többet tudnak, mi lenne végre a jó megoldás Manókának. Addig is kitartást kívánunk nekik!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!