Hírek

2016.10.17. 13:36

Húsznál is több házat fosztott ki az ercsi rablóbanda - többüket elkapták!

A napokban kapták el a gárdonyi rendőrök annak a bandának a két tagját, egy 42 és egy 22 éves férfit, akik a gyanú szerint húsznál is több házat fosztottak ki az elmúlt hónapokban Ercsiben.

Házi Péter

Információink szerint egyébként kifejezetten idős emberekre és üres házakra "specializálódott" a banda, amelynek feltehetően több tagja is volt, őket még keresi a rendőrség. Volt olyan eset is, amikor a házban alvó idős emberek felébredtek a zajra, nem kis ijedtség lehetett, amikor látták, hogy az éjszaka kellős közepén éppen kifosztják a házukat. Épülő házakba is betörtek a gyanúsítottak, volt, hogy például teljesen új kazánt vittek el.

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné Király Teodóra az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre közölte: Lopás kísérlete és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt négy gyanúsítottal szemben zajlik a büntetőeljárás.

Az egyik gyanúsított, egy húszéves, már büntetett előéletű illetőnek még szeptember végén rendelték el az előzetes letartóztatását, a másik őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását a járásbíróság elutasította, egy gyanúsított bűnügyi őrizetét pedig  az ügyészség megszüntette, mivel vele szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazásának feltételei nem álltak fenn. Az ügyben a nyomozás és a bizonyítékok felkutatása még folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!