Hírek

2016.01.01. 16:33

Idén is a város vezetői kínálták az ételt

Székesfehérvár – Idén is szerencsehozó lencsével és finom kolbásszal, kenyérrel várták a fehérváriakat az pláza előtti téren.

Sebestyén Lilla

A negyedik alkalommal megrendezett ételosztásról 2016-ban is az önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza gondoskodott, a jó hangulat viszont a helyiek érdeme, akik jóízűen és hálásan fogyasztották az ételt. Többen voltak, akik repetát is kértek és a felállított asztaloknál még a lencse elfogyasztása után is sokáig beszélgettek. A havazás, amely lassan fehérré varázsolta a tájat, csak hozzátett a közös étkezés hangulatához.

– Népi hagyomány, hogy újév első napján szemes ételt kell enni, mert akkor lesz gazdag az esztendőnk. Természetesen ezért főzzünk lencséből főzeléket minden évben. Ezúttal ezer főre készítettünk ebédet száz kiló lencséből és száz kiló kolbászból. Reggel hat órakor álltunk neki, először megsütöttük a kolbászt, felraktuk a lencsét főzni és kettő órakor kezdtünk el tálalni. Örömmel láttuk, hogy rengetegen itt voltak, már kezdésre is. Négy óráig pedig ha jól sejtem teljesen elfogy a főztünk – mondta el Lenti Zsolt főtörzssörmester, étkezdevezető, aki leszögezi, ez a rendezvény nem csak a rászorulóknak van, hanem minden helyinek.

– Szerencsére nem csak nyugdíjasokat látni, fiatalok is esznek a gazdagságot, bőséget és boldogságot hozó étekből, ami egyébként nagyon finomra sikeredett. Én most már a második tállal fogyasztom és viszek haza a páromnak is, had kóstolja meg – magyarázza Cshe István., aki tavaly volt kint először a közös ebéden. Hasonlóan jókat hallok Somogyi Évától, akinek új ez a forgatag, de nem kérdés, hogy jövőre is itt lesz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!