Hírek

2015.04.01. 15:09

A 62-es főút elkészült szakaszain nem okozott gondot a tél

Dunaújváros - A kedvező időjárási körülmények miatt március elején folytatódhatott a 62-es főút Dunaújváros és Székesfehérvár közötti burkolatmegerősítése és szélesítése.

Gallai Péter

A nettó 7,09 milliárd forint értékű beruházás tavaly márciusban kezdődött, méghozzá egyedi technológiával, ugyanis hazánkban először itt alkalmazza teljes főúti hosszban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a helyszíni hideg remix eljárást.

Fotó: Ady Géza

Beruházás jelenlegi állásáról Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője adott tájékoztatást a duol.hu-nak. Mint elmondta, a korai kezdést a kedvező időjárási körülmények és várható fagymentes időszak tette lehetővé. A közútkezelő is megadta a továbbépítésre az engedélyt.

Kérdésünkre hozzátette: – A téli időjárás csak azokon a szakaszokon okozott némi kátyúkárt, amik még nem lettek korszerűsítve, de ezeket a téli üzemeltetés alatt folyamatosan javította a kivitelező. Az elkészült szakaszokon semmiféle károsodást nem tapasztaltunk. Majd részletezte a következő fázisokat: – A továbbépítés első lépéseként a kimaradt szakaszok munkába vétele történik: padkaelbontás, félpályás terelés mellett hideg remix alapréteg készítés, majd két réteg aszfalt burkolat készítés, a párhuzamos földutak és csatlakozásaik kialakítása. Április közepétől június közepéig félpályás terelés mellett aszfalt kopóréteg és nemesített padka építés, majd május-június hónapban a forgalomtechnikai eszközök kihelyezése, felfestése lesz. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában valósul meg, 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!