Hírek

2017.07.13. 14:54

Idő előtt repült ki a mentett gólya - szerencse, hogy éhes volt

Sukoró - Hét, fészekből kiesett gólyát nevel jelenleg Sukorón Berkényi Tamás, a vadmadárkórház vezetője.

S. Töttő Rita

Az állatok között van maradandóan sérült, műtött és olyan is, mégpedig kettő, akik alkalmasak arra, hogy visszatelepítsék őket a természetbe - árulta el az állatorvos, akinek izgalmas napja volt tegnap: a két "jómadár" közül az egyik idő előtt döntött úgy, hogy megteszi élete nagy lépését: azaz kirepül a fészekből.

Fotók: vadmadárkórház

- Azt vettük észre, hogy fogja magát és felszáll a számára kialakított fészekből. Láthatóan pánikba esett, hiszen ez volt élete első repülése. Tett pár kört a környező házak fölött, majd sikerült megpihennie a vadmadárkórház tetején. Ezután úgy döntött, hogy visszarepül. Szerencse, hogy éhes volt és a nagy döntés előtt még nem kapott enni. Ezért is jött vissza - árulta el Berkényi Tamás. Az állatorvos ezért most előrehozta a nagy elengedést, és úgy döntött, hamarabb viszi ki a bátor kis gólyát a természetbe - olyan helyre, ahol csatlakozhat más fajtársakhoz a későbbiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!