Hírek

2017.07.20. 17:51

Hőségriadó vasárnapig - Vízosztás, ivó kutak, klimatizált és hűvös helyiségek Székesfehérváron

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos július 22., csütörtök 00.00 órától július 23., vasárnap 24.00 óráig. Székesfehérváron vízosztással, ivókutak, klimatizált és hűvös helyiségek megnyitásával segítik a polgárokat.

Szanyi-Nagy Judit

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a városban a hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket tették: közzétettek egészségvédelmi ajánlásokat, biztosítják a villamos áram-szolgáltatás és az ivóvízellátás zavartalanságát, locsolják a közutakat, és biztosítják azok működését a város területén. A hőség stresszt, napszúrást és hőgutát okozhat. Maradjunk hűvős helyen!

Korábban is volt már szervezett vízosztás Székesfehérváron: a másodfokú hőségriadónál ez elkerülhetetlen
Fotó: FMH-Archív

A város több pontján, így a Városház téren, a Piac tér gyorsétterem melletti területén és a Fő utca hotel előtti részén osztanak vizet az arra járóknak minden nap 11 és 17 óra között. Ivásra alkalmas vizet a tűzcsapokból is lehet majd szerezni, reggel hét órától egészen az esti órákig.

Az erre alkalmas szerkezettel felszerelt csapok a következő helyszíneken találhatók meg:

Béke tér, vasútállomás (az autóbusz-kijáratnál), a Prohászka O. utca-Kaszap I. utca sarok, Petőfi S. utca-Kossuth L. utca sarok, Várkörút-Watthay utca sarok (a Brunszvik óvodánál) és a Piac tér-Liszt F. utca sarka.

A vízivás mellett klimatizált helyiségekbe is várják az embereket:

Így a plázában, a nyitvatartási idő alatt, az autóbusz-pályaudvar várótermében és a Fehér Palotában, szintén minden nap, nyitvatartási időben.

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!