Hírek

2015.05.06. 18:03

A szinte kánikulai meleg leolvasztotta a lányokról a ruhát

Székesfehérvár - Az utóbbi két napban megdőltek a sok éves tavaszi melegrekordok, egyes területeken nyárias meleg volt. A folytatás nem ilyen egyértelmű.

feol.hu

Polett és Carolina vidáman sütkéreztek a nyárias melegben fehérvári Fő utcán. A befőttesüveges csemege már a nyárt idézte
Fotó: Koppán Viktor

Harminc fok feletti hőmérséklet, szinte kánikulai meleg olvasztotta le a fehérvári lányokról is a hosszú szárú és ujjú ruhadarabokat, sokan egyenesen napoztak a szerda kora délutáni órákban. Az este érkezett hidegfrontnak, főleg az esőnek inkább a kiskertesek örültek, az előző hétvége óta ugyanis alig volt csapadék, a sarjadó palánták kókadoztak. Ám számottevő esőre - ami valóban aranyat érne, így május elején - nem számíthatunk, a 3 napos előrejelzések futó záporokat jeleznek, a talajt mélyen fellazító csapadékot nem.

A folytatás inkább áprilisi hangulatot ígér: a borongós, szeles csütörtök után péntekre már az egész ország felett felszakadozott felhőzettel, napsütéssel kecsegtetnek minket a meteorológusok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!