Hírek

2017.07.17. 16:30

Ikszelj Úrhida új iskolájáért! - Aláírást gyűjtöttek, lottószelvényt várnak

A népegészségügy nem tartja megfelelőnek az általános iskola közegészségügyi körülményeit. Az építési igazságügyi szakértő azon a véleményen van, hogy az épület gazdaságos felújítása, bővítése nem lehetséges.

V. Varga József

Az építési és a közoktatási szakértő együttesen úgy ítéli meg: a minőségi oktatáshoz való hozzáférést egy új intézmény építése jelentené.

A településen nagy a készülődés, mindenki lottólázban ég, latolgatják az esélyeket – fogadott Bognár József polgármester. Vajon megépülhet az új iskola?

– Pályázati támogatást nem remélhetünk – vág a közepébe a falu első embere. – Fortuna forgandó kegyében, jóindulatában bizakodunk...

Tanári szoba és igazgatói iroda 12 négyzetméteren

Miről is van szó? Szerencsejátékra bízza magát az önkormányzat és a lakosság?

Az úrhidai önkormányzat képviselő-testülete a diákok és a pedagógusok méltatlan közoktatási helyzete miatt segélykérő levelet írt Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterének, Törő Gábornak, a térség országgyűlési képviselőjének és Török Szabolcsnak, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatójának.

A szülői közösségek vezetőitől a polgármester vette át a „petíciót”

– A levélhez szakvéleményeket csatoltunk, melyek alapján megállapítható, csak egy lehetőség maradt az önkormányzat számára: az új iskola és tornaterem építése – folytatta Bognár József. – A pályázati kör bezárult, a település ebben az európai uniós fejlesztési ciklusban nem kap forrást az új intézmény megépítésére. A falu adóerő-képessége kedvezőtlen gazdasági adottságai miatt nagyon rossz, így önerőből ezt a fejlesztést biztosan nem tudjuk megoldani.

A szülők is elégedetlenek a helyzettel, és a képviselő-testület melletti kiállásukat megerősítendő, aláírásokat gyűjtöttek az új iskola megépítése mellett.

A helyi civil szervezetek is csatlakoztak a kezdeményezéshez, és az Úrhida-napok részeként augusztus 12-én megrendezésre kerülő Csülökfesztiválon felajánlott ételekért kitöltött ötös lottószelvényeket kérnek adományként. A „Fortunától” várható nyereményt az új iskola és tornaterem építésének költségeire ajánlják fel. Várják a főzőcsapatok jelentkezését az egész ország területéről, s szívesen fogadnak felajánlásokat is, természetesen lottószelvény formájában.

Van új a Nap alatt?

Az érintettek úgy gondolják, Székesfehérvár fejlődéséhez a környék fejlődése is szükséges...


A remélt, új úrhidai általános iskola látványterve, tornateremmel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!