Hírek

2017.04.12. 14:19

Íme, így dolgoznak a magyar viharvadászok!

Velence - A honi viharvadászok idei első nagyobb akciójáról számol be a Viharvonal oldal.

Kocsis Noémi

Jobbra Papp Péter, aki saját kis perkátai megfigyelőállomásán is folyamatosan figyeli az időjárás alakulását és tájékoztatja róla a helyi lakosságot

A magyar viharvadászok (Fejér megyei taguk is van a perkátai Papp Péter személyében) már alig várták, hogy közeledjen az idei tavasz első komolyabb időjárási katarzisa, de erre a múlt hét elejéig kellett várniuk. Akkor érte el ugyanis hazánkat - hosszú száraz időszak után - egy számottevőbb zivatarzóna.

A zóna Szolnoknál produkálta az első záporokat, majd húzódott nyugat felé, Monoron gyenge záporral járt - közben a csapattagok Perkátán, a Velencei-tónál és Siófokon is végeztek észlelést. A légkörrobbanás végül a Balatonnál következett be, itt sikerült mikrofonvégre kapni - fél év holtszezon után - az idei év első dörgését is.

Így alakult a vihar Balatonalmádinál április 4-én
Fotó: Viharvonal

Valamint számos csodás, drónnal és fotómasinával készített felvételt. A viharvadászok múlt szombaton tartották nagy találkozójukat, itt kapott oklevelet egyébként Fejér megye újdonsült végzett viharvadásza, a már említett Papp Péter is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!