Hírek

2017.03.02. 21:05

Utazás kiállítás: Inspirációk Fejérből

Fehérváron kívül a Vértesi Natúrpark és a pákozdi Katonai Emlékpark is hívogató standokkal érkezett az idei Utazás kiállításra.

Házi Péter

Székesfehérvár idén is előkelő helyen mutatkozik be a kiállításon, az A pavilon 211G standján. A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. számos érdekességgel készült, a standnak az Inspirációk 2017. nevet adva. A fókuszban Székesfehérvár belvárosa áll, mint egy ékszerdoboz, bemutatva városunk színes kulturális tárházát, beleértve a különböző rendezvényeket, kiállításokat és sportprogramokat is, mindenkit arra inspirálva, hogy látogasson el hozzánk. Idén is a kiállításra utaztak a történelmi óriásbábok, utalva városunk leglátogatottabb programsorozatára, a Székesfehérvári Királyi Napokra, és ösztökélve a résztvevőket egy Facebook-játékra.

 

Emellett szem előtt tartva a rendezvény idei célcsoportját, a Tourinform munkatársai is igyekeznek megszólítani a fiatalokat, egy virtuális valóságot bemutató szemüveggel, amin keresztül Falvay Miklós animációs filmjét tekinthetik meg az érdeklődők a koronázó bazilikáról. Aki felveszi a szemüveget és a fülhallgatót, különleges és magával ragadó élményben lehet része!

Mint azt F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: Aki erre jár, biztos, hogy élményekkel gazdagodik! A fehérvári standon megtalálható az éves programfüzet is, melyet bárki magával vihet, megtudva belőle valamennyi székesfehérvári rendezvény pontos időpontját és helyszínét. A székesfehérvári stand partnerkiállítója a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely. Oláh László szakmai főreferens elmondta, hogy a park 8. évada március 11-én indul, idén három újdonsággal. Az egyik a mobiltelefonos applikációjuk, a másik egy raptor harcászat, amely egyszerre tíz főnek képes harcászati élményt nyújtani a KEMPP területén. A harmadik - májusban megvalósuló újdonság pedig a Miska huszár, amelyet Pákozdon állítanak fel.

A kiállítás belföldi díszvendége Győr, amelynek részvétele az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról szól, idén nyáron ők adnak otthont ennek az eseménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!