Hírek

2015.01.30. 17:51

Inzultálta a polgármestert - közérdekű munkára ítélték

A perkátai polgármester sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett ügyében jogerős ítélet született, tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné Király Teodóra, a megyei főügyészség szóvivője.

Zsigó Ferenc

Mint azt annak idején megírtuk, 2011. karácsonya előtt egy férfi összetűzésbe keveredett a polgármesterrel és a képviselőkkel. Mint akkori írásunkból – melyben az ügyészségi határozatot idéztük – kiderült, L. Ferenc ittasan megzavarta a testületi ülést. Egy pezsgősüveggel köszöntötte a képviselőket, majd amikor a köszöntés fogadtatása nem volt ínyére, lökdösődni kezdett a polgármesterrel, a pezsgősüveggel hadonászott és azt kiáltozta, hogy szétveri a polgármester fejét. Több képviselő és a jegyző is azon igyekezett, hogy megfékezze a részeg férfit – aki egyébként korábban képviselőjelölt és polgármester jelölt is volt –, de ez nem sikerült. Itt most idezet következik az akkori ügyészségi határozatból: „Ekkor L. F. odament a képviselőhöz, a fejét bökdöste, és megfogta hátulról a nyakát. A jegyző felállt, közéjük lépett, nehogy tettlegesség legyen a dologból, és a kijárat felé lökte L. F-et, aki hátrafelé a bejárati ajtón kiesett a jegyzővel együtt.” Ezután a testület és a polgármester feljelentésével kezdődött meg a most befejeződött eljárás.

A Fejér Megyei Főügyészség hivatalból felülvizsgálta a Dunaújvárosi Járási Ügyészség nyomozást megszüntető határozatát, azt hatályon kívül helyezte és az ügyészséget vádemelésre hívta fel. A vád-emelés nyomán a Dunaújvárosi Járásbíróság a vádlottat e cselekményben bűnösnek mondta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és 126 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, míg ugyanezen sértett sérelmére egy más időpontban megvalósított cselekmény miatt emelt vád alól – bizonyítottság hiányában – felmentette. Az első fokú ítélet rendelkezései a Székesfehérvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság helybenhagyó végzése folytán január 22-én emelkedtek jogerőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!