Hírek

2016.01.14. 10:49

Ismét felmondtak az ügyvédnek, a vád szerint halálra éheztetett agárdi kisfiú perén

Székesfehérvár - Csütörtökön reggel az idei első tárgyalással folytatódott az agárdi, másfél évesen súlyos alultápláltságban elhunyt kisfiú ügyében indult büntetőper a Székesfehérvári Törvényszéken.

Kocsis Noémi

Mint lapunk is többször megírta, a hat vádlottat, azaz az E. családot (az anyát, az apát, a nagyszülőket), továbbá a kisfiút élete első 9 hónapjában kezelő budapesti gyermekorvost és egy bioenergetikus különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, illetve foglalkozás körében elkövetett gondatlansággal vádolják. A pert tucatnyi tárgyalás után most azonban újra kell indítani, miután a negyedrendű vádlott a legutóbbi, november végi tárgyaláson egészségügyi problémáira hivatkozva nem jelent meg, a háromtagú bírói tanácsot vezető Édl Gabriella kénytelen volt elnapolni a pert, s így három hónapnál hosszabb idő telt el érdemi tárgyalások nélkül, ami a törvény szerint az eljárás megismétlésére kötelez.

Ezen a tárgyaláson a negyedrendű vádlott nagymama azonban ismételten nem jelent meg, a novemberi egészségügyi jellegű beadványára hivatkozva, ám a bírónő ekkor szünetet rendelt el és a távollevő vádlott rendőri elővezetését kérte. A bíróság által kirendelt orvosszakértő véleményében ugyanis nem látott érdemi okot a vádlott távolmaradására. A harmadrendű vádlott ekkor közölte, inkább elmegy feleségéért és elhozza a tárgyalásra. Miután szünet után ismét összegyűltek a per szereplői a törvényszéki díszteremben, hogy az újrakezdett eljárásban lefolytassák az iratismertetést, a negyed rendű vádlott szót kért és visszavonta megbízatását a család jogi képviselőjétől. Az ügyvéd egyúttal szintén bejelentette visszavonulását, a bizalom megrendülésére hivatkozva. Ekkor a tárgyalást a bírónő jövő hét keddre napolta, a vádlottaknak addig kell új védőt keresniük - a 2015 február vége óta folyó perben immár a kilencediket. E. Benjamin 2013 tavaszán hunyt el a család agárdi otthonában, életét már a mentősök sem tudták megmenteni. A kisfiú halálakor 4 és fél kilós volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!