Hírek

2015.03.25. 19:50

Kaszap István sírjánál imádkoztak mielőbbi boldoggá avatásáért

Székesfehérvár - A Prohászka-emléktemplomban szólította imádságra a megyés püspök azokat, akik hálát kívántak adni egy ifjúért.

Tihanyi Tamás

Spányi Antal megyés püspök miséjével vette kezdetét a Kaszap-emlékév, amelynek során sok értékes lelki ajándékot kaphatunk
Fotó: Molnár Artúr

Isten szolgája, Kaszap István születésének 100., halálának 80. évfordulójához kapcsolódóan a Székesfehérvári Egyházmegye, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, a Ciszterci Rend és a Magyar Cserkészszövetség tegnap megnyitotta a Kaszap-év programjait. A megemlékezést ünnepi szentmise vezette be tegnap a Prohászka-emléktemplomban. A szentmise után a hívők és a résztvevők Kaszap István sírjánál imádkoztak mielőbbi boldoggá avatásáért. Kaszap István az Ő különleges ajándéka. Az egyházmegye könyörgéseiben fohászkodunk boldoggá avatásáért, mert benne kiváló példaképet kap a magyar ifjúság. Nagyon sok ember fordult már Istenhez közbenjárásával, aki a halál torkában is mások vigasztalásával törődött és a reményre tekintett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!