Hírek

2017.08.03. 16:50

Isten megáldja, István atya!

ENYING A hívek, a város és a környék lakói vasárnap elköszöntek Dózsa Istvántól, ugyanis az atya ezentúl Székesfehérváron teljesít szolgálatot.

V. Varga József

Megtelt vasárnap az enyingi római katolikus – Nepomuki Szent János – templom, a hívek jelentős eseményre gyűltek össze. Dózsa István címzetes kanonok, esperes, egyházmegyei vagyonkezelő, püspöki tanácsos tizenhét esztendőn át hűen képviselte az egyházat, és teljesített szolgálatot Enyingen, és a környező településeken. Eljöttek a hívek, elköszönni az atyától, ugyanis augusztus elsejétől a megyeszékhelyen (Székesfehérvár-Belváros, Szent István király plébánia) teljesíti egyházi teendőit.

A közösségek képviselői a szentáldozást követően köszöntek el az atyától, egyfajta búcsúztatót mondva, és megköszönve az eltelt tizenhét esztendőt. Sok-sok kitartást, és természetesen sikerekben, eredményekben gazdag eljövendőt kívánva.

Elköszönt István atyától az enyingi és a balatonbozsoki egyházközség hívei nevében Kató Balázs lelkipásztori munkatárs, az Enyingi Borkedvelők Rendje nevében Pallag Mihály alapító elnök-nagymester, Tilhof István, Mátyásdomb polgármestere, Búza Krisztina, Enying alpolgármestere és Iván Géza református lelkipásztor. Egy kisfiú, Pudelka Milán megható verset szavalt.

Dózsa István atya ezentúl Székesfehérváron teljesít szolgálatot
Fotó: V. Varga József

A kedves, búcsúzó szavakat követően István atya megköszönte a sok jókívánságot, majd a mise befejeztével szeretetvendégséggel, kötetlen beszélgetéssel zárult az ünnepség. A szervezésben és a lebonyolításban a munka oroszlánrészét Farkas Ferenc kántor vállalta magára.

Az enyingiek olyan embertől köszöntek el, aki mindig a város érdekeit szem előtt tartva dolgozott; megjelenésével, kedvességével maga köré vonzva a felnőtteket, gyermekeket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!