Hírek

2016.05.05. 19:45

Agárdi per - Ítélet egy hét múlva

Székesfehérvár - Összességében elmondható, hogy valamennyi vádlottra felmentést kért perbeszédében a három védő. Hamarosan ítélettel zárulhat a per.

Kocsis Noémi

Csütörtökön reggel az 1-4. rendű vádlott E. család védőjének perbeszédi összegzésével folytatódott az E. Benjamin halálában indult büntetőper. A család ügyvédje valamennyi minősítő kitételt elvetve legfeljebb gondatlanságot tartana megállapíthatónak, de csakis az egyes családtagokra vetített gondatlanság mértékének szigorú mérlegelése mellett, a szabadságvesztés mellőzésével. Összességében valamennyi védencére felmentést kért, valamint azt, hogy a bíróság ítélje meg az előzetes mentesítést - főképp a családfenntartó 3. rendű vádlott nagyapa esetében -, amelyre azért lenne szükség, mert különben a család anyagi helyzete teljesen megrendülne.

Édl Gabriella bírói tanácsa tárgyalja a kisfiú halálának ügyét

Az 5. rendű vádlott bioenergetikus védője perbeszédében kifejtette: a vád több ponton nem tényszerű védencével, ebben az ügyben nincs alapbűncselekmény, így védence - akinek vonatkozásában nem is állapítható meg szándékosság - ebben nem is lehet bűnsegéd, ahogy azt egyébként a vád állítja. A hatodrendű budapesti orvosnő védője szintén védence felmentését kérte 170 oldalas védőbeszéde összegzéseként. A 2013 tavaszán elhunyt kisfiú ügyében indult perben a hat vádlottal szemben várhatóan egy hét múlva hirdetnek ítéletet a Székesfehérvári Törvényszéken.

 

Címkék#Agárdi per

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!