Hírek

2017.03.16. 13:36

Nem kell annyit buszra várniuk a vonatról érkezőknek Iváncsán?

Iváncsa – Korábban kérte az önkormányzat, hogy a Budapest felől érkező vonatokról ne kelljen mintegy 20 percet várniuk az utasoknak. A közlekedési vállalat ígéretet tett.

S. Töttő Rita

Kérést küldött nem rég az iváncsai önkormányzat a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (KNYKK) Zrt-nek, hogy a Budapest felől érkező vonatokról az iváncsai utasoknak ne kelljen 20 percet várniuk a menetrend szerint érkező buszra. A társaság megvizsgálta a kérést, s válaszukban kifejtették, hogy ez azért alakult így ki, mert a Pusztaszabolcs felől érkező vonatokról is csatlakozásokat kell biztosítaniuk.

S ha a budapesti iránynak kedveznének, akkor a pusztaszabolcsi irányban buszra váróknak kellene átlagosan 47 percet várakozniuk. Ennek ellenére a kérdést felülvizsgálta a KNYKK, áll Suralik András forgalmi igazgató és Nagy Zoltán, forgalomszervezési osztályvezető válaszában, és arra jutottak a korábbi utasfelmérési adatok alapján, hogy Pusztaszabolcs irányából az iskolavégzésekig van igény a sűrű buszjáratokra. Az ő hazajutásukat nem célszerű elrontani – írják a szakemberek, ahogy azonban azt is, hogy 17 óra után, az iváncsaiak kérésére, a járatokat a Budapest felől érkező vonatokhoz igazítják.

A tervek szerint óránként 55 perckor indítják az iváncsai vasútállomásról a buszokat, mind Iváncsa, mind pedig Besnyő irányába. Mivel a válaszlevélben csak annyi állt, hogy ha megvannak a megfelelő engedélyek, legkorábban április 1-től lehet bevezetni a menetrendváltozást, ezért Iváncsa megvárja a következő lépést, árulta el kérdésünkre Sáfár Gabriella, jegyző.

Amennyiben azonban áprilisig nem sikerül megváltoztatni a menetrendet, az önkormányzat újabb, pontosabb információkat kér a közlekedési társaságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!