Hírek

2017.05.24. 07:55

Hatan is lennének polgármesterek Iváncsán

Hatan indulnak a polgármesteri pozícióért a június 25-ei időközi választáson.

Bokros Judit

A faluban április 1-jei hatállyal lemondott a 2014-ben megválasztott polgármester, Tatár Szilvia. A helyi választási bizottság ezután június 25-ére tűzte ki az időközi polgármesterválasztás időpontját.

Azóta, április végén volt egy közmeghallgatás is, amelyen tájékoztatták Iváncsa lakosságát a kialakult helyzetről. Május 22-éig pedig a polgármesterjelöltek leadták az aláírásgyűjtő íveiket, így kiderült, hányan indulnak a posztért.

Sáfár Gabriella jegyző szerdán arról tájékoztatott: településükön minimum 68 érvényes aláírást kell összegyűjteni egy-egy jelöltnek. A kellő számú, érvényes aláírást hatan gyűjtötték össze, így ennyien indulnak a polgármesterségért. Ők: Molnár Tibor (független), Szabó Ferenc (független), Tőke László (Magyar Munkáspárt), Ágoston Jácint (független), Rédli László (független), Baki Endre (független).

Azt is megtudtuk, hogy a közmeghallgatás után a testületből egy képviselő, Szokoli Attila szintén lemondott. Helyére a 2014. október 12-ei választás soron következő képviselőjelöltje lép. Ő Puha Ferenc, aki a május 29-ei testületi ülésen teszi le esküjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!