Hírek

2015.11.24. 09:18

Januárra napolták a vád szerint éhenhalt kisgyermek ügyét

Székesfehérvár - A bíróság döntése szerint idén már nem lesz tárgyalás a 2013 tavaszán elhunyt E. Benjamin ügyében indult büntetőperben. Az akkor másfél éves kisgyermek otthon, alultápláltság miatt kialakuló súlyos keringési zavar és hiányállapotok következtében hunyt el, a családot emberöléssel vádolja az Ügyészség.

Kocsis Noémi

Érdemi tárgyalás nélkül januárra halasztotta kedden reggel a Székesfehérvári Törvényszéken a bíró az agárdi gyermekhalál ügyében indult büntetőpert, miután a negyedrendű vádlott nagymama sem a múltkori, sem ezen a tárgyaláson nem jelent meg. A nagyszülő súlyos egészségügyi problémáira és ezek kivizsgálásának szükségességére hivatkozva kérte a tárgyalások elnapolását. A perben a keddi után még két decemberi tárgyalási nap volt kitűzve, a bíróság szándéka szerint esélyes volt az ügy idei lezárása és az ítélethozatal, ám a sorozatos csúszásokkal ez immár kivitelezhetetlenné vált.

Mint a sorozatos tárgyalásokat végigkövetve a nagy port felvert perről lapunk is több alkalommal megírta, elhunytakor mindössze négy és fél kilós volt az a másfél éves kisgyermek, akinek szülei és nagyszülei (mint 1-4. rendűek) most a vádlottak padján ülnek, a gyermeket kezelő budapesti gyermekorvossal és egy természetgyógyász-bioenergetikussal együtt. A kis E. Benjamint, aki a boncolást követő részletes igazságügyi orvosszakértői vizsgálatok szerint is vízfejűségben szenvedett, nem vitte a család a problémát  feltáró és esetleg megoldó szakorvosi vizsgálatra (védekezésük szerint azért, mert erre nem kaptak felszólítást, illetve orvosi beutalót), e helyett egy budapesti bioenergetikus kezelte a kisfiút, még annak halála előtti hetekben, a végzetesen legyengült állapotában is. A család által értesített mentők már csak a halál tényét tudták megállapítani a gyermeknél.

A perben számos tanút meghallgatott már az Édl Gabriella vezette háromfős bírói tanács, köztük több orvosszakértőt, illetve az ötödrendű vádlottként szereplő gyermekorvos munkatársait. A vádlottak mindeddig azonban nem tettek vallomást.

A per január közepén folytatódik a Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!