Hírek

2017.08.04. 15:45

Játékos készségfejlesztő Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR A Játszótárs Játékkészítő Műhely a Bregyóban táborozó gyerekeknek tanított kézműves fortélyokat, furfangokat.

Majer Tamás

Sevella Zsuzsanna foglalkozásvezető mesélt arról, milyen kézművességeket tanítanak a gyerkőcöknek, elmondta, minden feladat, amit hoztak, képességfejlesztő.

– Az egyik technika a szitázás, ez is, mint a többi, türelemre, kitartásra is tanítja a gyerekeket, de megismerik közben a festékek tulajdonságait is.

Ősszel vándorkiállítás indul a nyári táborok alkotásaiból  
Fotó: Koppán Viktor

Egy másik asztalnál szivacsecsetekkel dolgoztak: pöttyözéses technikával gyakorolhatták a felületkitöltést. Ennek fejlesztő hatása abban áll, hogy gyakorolhatják a nyomáserősséget, ez segíti a kézírásuk fejlődését.

– Az a kisgyerek, aki nem szeret írni, e foglalkozás során megtapasztalhatja, ha nagyon erősen nyomja az ecsetet, akkor elcsúszik a festék, ha túl gyengén, akkor nem hagy nyomot – mondta Zsuzsa, aki kiemelte, hogy a tábori körülmények között azok a lurkók is nagy kedvvel kézműveskednek, akik amúgy az iskolai készségtárgyakat nem szeretik, mert itt kötetlenül, tét nélkül alkothatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!