Hírek

2016.06.29. 12:33

Jelentősen emelkednek az illetmények a járási hivatalokban

Július elsejével átlagban közel 40 százalékkal emelkedik a járási hivatalok dolgozóinak illetménye.

B. Kiss László

Ezt Simon László Fejér megyei kormánymegbízott mondta el azon az értekezleten, melyet a július elsejei Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmával tartottak szerdán a megyeháza dísztermében. Július elseje egyébként is nevezetes dátum az idén, mivel ekkortól vezetik be az új közszolgálati életpálya modellt, ami az előmenetel, az illetmény és követelmények szempontjából is új rendszert jelent – mondta el beszédében Simon László. Ami az illetményeket illeti: a járási hivatalok dolgozóié – átlagosan – közel 40 százalékkal emelkedik július elsejével. Az emelést, miként a Fejér megyei kormánymegbízott hangsúlyozta – differenciáltan történik. A legnagyobb, az 50 százalékot is meghaladó illetményemelésben a középfokú végzettségűek részesülnek.

Simon László ünnepi kormánymegbízotti értekezleten jelentette be az emelést

A felsőfokú végzettségűek járandósága több mint 30 százalékkal, a járási hivatalok osztályvezetőié pedig mintegy 15 százalékkal nő. A kormányhivatal főosztályainál dolgozók esetében januártól lesz illetményemelés. Simon László szólt arról is, hogy a kormányhivatalok hatásköre a jövőben tovább bővül, bizonyos feladatokat pedig járási szintre csoportosítanak át. A Fejér Megyei Kormányhivatal kötelékében mintegy 1500-an dolgoznak, a közigazgatás eme újabb átalakítása 2017 januárjától mintegy 400 főt érint majd – derült ki a kormánymegbízott szavaiból. Végül Simon László megköszönte a kormányhivatal valamennyi dolgozójának az áldozatos munkáját, többeknek pedig elismerő oklevelet és tárgyjutalmat nyújtott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!