Hírek

2015.10.07. 19:09

Jelentős fejlesztések: 4 Velencei-tó környéki településen épülnek meg év végéig a kerékpárutak

Sukoró, Nadap - Négy Velencei tó környéki településen fejlesztik a kerékpárút-hálózatot: a megvalósítás határideje év vége, a munkálatok már elkezdődtek.

Buthy Lilla

A szerdai projektindító sajtótájékoztatón - amelyen Sukoró, Nadap, Velence, Kápolnásnyék polgármestere és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő is részt vett - a Fejér Megyei Önkormányzat hat sikeres pályázatáról számolt be Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Elmondta, Mór, Csókakő, Sukoró, Nadap, Velence és Kápolnásnyék településeken uniós forrásokból épülnek meg év végéig a kerékpárutak, a hat település vonatkozásában összesen 1,1 milliárd forintból.

A turisztikai szempontok mellett a nyomvonalak tervezésénél fontos szempont volt, hogy a Velencei-tó körül már megépített kerékpár-útvonalakhoz is kapcsolódva a környező települések között gyorsabb közlekedési lehetőséget biztosítsanak a munkába járáshoz. A sajtótájékoztatón elhangzott, további megyehatárokat is átívelő tervezésekre is uniós forrásokat nyert a megyei önkormányzat, így a közeljövőben újabb fejlesztésekre kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!