Hírek

2016.08.10. 18:20

Jelentős út- és járdafelújítások - A megnövekedett forgalom igénybeveszi az utak burkolatát, járdát is építenek

Dunaújváros, Székesfehérvár - Útfelújítás kezdődött napokkal ezelőtt Dunaújvárosban, az Erdősoron, illetve annak Diófa utcai kereszteződésében. Székesfehérváron már egy hónapja folyik az út- és járdafelújítás az Attila utcában, a Berényi út - Koppány utca közötti szakaszon.

Sztankovics László, dunaújvárosi önkormányzati képviselő elmondta, hogy komoly gépjárműforgalomnak van kitéve az Erdősor az ott működő iskola, vendéglátó egység, valamint az üzletek miatt. A nagy terhelés hatására több helyen megrongálódott a burkolat és megsüllyedt az úttest, amit toldozni-foldozni már nem volt értelme. Ezért döntöttek úgy, hogy önkormányzati forrásból jelentősebb útjavítást végeznek azon a környéken. Ehhez látott hozzá a napokban a kivitelező cég.

Mintegy harminc ember dolgozik folyamatosan az Attila utca felújításán, járda épül mindkét oldalon Fotó: szekesfehervar.hu

A képviselő tájékoztatása szerint néhány helyen felújítják a burkolatot, valamint a Diófa utca és Erdősor kereszteződését hozzák rendbe, mégpedig két üzemben. Jelenleg az Erdősor felőli részen dolgoznak, a Diófa utca felőli szakaszra pedig majd később kerül sor.

A fehérvári Attila utcában a Saára Gyula-program keretében mintegy 60 millió forintból 5 és fél méter szélességben új aszfaltburkolat és szegély épül, továbbá mindkét oldalon megújul a járda is. A munkálatokat nehezítette, hogy a Kund és a Koppány utca közötti szakaszokon nem volt teherbírása az agyagos, már-már lápos talajnak, ahol a harmincas években még libalegelő volt az utcában lakó idősek elmondása alapján.

Buczi Tamás dolgozik a munkagépével az Erdősor helyreállításán Fotó: Ady Géza

A páratlan oldalon új járda épül, a páros oldalon eredetileg csak felújítás lett volna, de olyan rossz minőségű volt a régi járda, hogy elbontották, és ott is új járdát készítenek. Naponta egyébként mintegy harminc ember dolgozik az Attila utca felújításán, akik a munkálatok befejezése után az Öreghegyen, a Holicsi utcában folyatják a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!