Hírek

2017.03.29. 15:43

Jó alkalom találkozni

Székesfehérvár – Április 3-án megyei állásbörzén mutatkoznak be a régió legnagyobb vállalkozásai. Az egyik ilyen szereplő, a Videoton Holding Zrt. illetékesét kérdeztük, börzés tapasztalataikról.

Kocsis Noémi

Az állásbörzéken való megjelenés nagyon jó alkalom arra, hogy személyesen is találkozzunk az álláskeresőkkel, illetve megmutassuk a Videoton Holding Zrt. rendkívül széleskörű tevékenységét, a számos lehetőséget, amit a cégcsoport kínál – mondja Budai Angéla, a cég HR-igazgatója. – Az utóbbi években úgy tűnik, a vállalatok és az álláskeresők körében csökkent az állásbörzék népszerűsége, sokkal kevésbé hajlandóak a diákok eljönni a standokhoz, hogy érdeklődjenek a cégek ajánlatai iránt, ez vélhetően köszönhető a mostani munkaerőpiaci helyzetnek, amikor ennyire keresni kell az embert, a jó kollégákat. A részvétel hatékonysága börzénként változik.  Meggyőződésünk, hogy az állásbörzék kitűnő alkalmat kínálnak arra, hogy felhívjuk a figyelmet vállalatunkra, és személyesen ismertessük meg tevékenységünket az álláskeresőkkel.

Budai Angéla, a Videoton Holding Zrt. HR-igazgatója

Mivel a vállalatcsoport folyamatosan bővül mind vevőit, tevékenységeit, mind pedig létszámát tekintve,  folyamatosan keres új kollégákat – így a cél mindig a toborzás. Emellett  természetesen fontos az image építés is, hiszen a cég  20 tagvállalatánál több, mint 10 000 munkavállalót foglalkoztat Fehérváron, Veszprémben, Kaposváron, Marcaliban, Győrben, Törökszentmiklóson és e vállalatoknál  folyamatosan van toborzás,  teszi hozzá Budai Angéla. A szakember tippekkel is szolgál a börzére érkezőknek.

– Fontos, hogy az álláskereső tudja, legyen elképzelése arról,  mi várhat rá egy ilyen napon. Ha egy cégnél komolyan szeretnénk elhelyezkedni, akkor arról illik legalább minimális információval rendelkezni az interjún, erre egy állásbörze kiváló alkalom. Mindezek ellenére tapasztalataim szerint a lehetőségekkel a mai napig nem élnek megfelelően a jelöltek, nem használják ki a mini interjú, a mini AC lehetőségét. Pedig a személyes találkozás a cég képviselőivel és szakértőivel, a kérdésfeltevés és az információ gyűjtésének lehetősége számukra is előnyös, és segíti későbbi elhelyezkedésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!