Hírek

2017.08.03. 16:50

Jó hangulatban, telt házzal zárult a dégi, Anna-napi falunap és búcsú

DÉG Ötvenhatodik alkalommal rendeztek falunapot és búcsút a községben. Vasárnap teljesen megtelt az általános iskola udvara.

Szanyi-Nagy Judit

Volt miből válogatniuk a helyieknek és a Dégre látogatóknak július utolsó hétvégéjén. Az eddig kétnapos rendezvény idén háromnapossá nőtte ki magát: pénteken már Dég-Siófok barátságos labdarúgó-mérkőzésre invitálták a falu lakóit. A szombati nap gyermek- és ifjúsági horgászversennyel kezdődött. A fiatalok kitartóak voltak a nagy melegben, ennek meg is lett az eredménye: a gyermekek között első helyezett lett Rudniczai Máté 11 ezer 380 grammal, míg az ifjúsági kategóriában Gál Balázs nyert, 5525 gramm fogott hallal.

A kispályás labdarúgó-mérkőzés délutánba nyúlóan zajlott, a Sió FC tolnanémedi csapat győzelmével. Délelőtt a többek között buszt húzó és autót tartó erősemberek versenyét Boda András és Rompos István párosa nyerte.

A piactéren az árusokat autók váltották fel. Ezeket a tuning- és márkacsodákat a faluban is megcsodálhatták a járókelők, hiszen délután mintegy száz jármű hajtott végig a település több utcáján is: dudálva, füstölögve, a bennük ülők pedig mosolyogva.

Bódi Csabi táncversenyt rendezett a színpadon
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Szombaton a vadászkutya-bemutató mellett a helyi Margaréták táncoltak, és a kislángi Happy Girls csoport is bemutatkozott. A színpadi produkciók között volt még zumbabemutató, majd a lajoskomáromi Keleti Sor Rock Band zenélt. Őket Tajti Zoltán követte, akinek csak az este tíz órakor kezdődő tűzijáték miatt kellett szünetet tartania a muzsikálásban.

Vasárnap a búcsúé (a retró ringlispílé és a dodzsemé) volt a főszerep, de ekkor zajlott a felnőtt horgászverseny is. Ez utóbbit Udvari István nyerte meg, 12 ezer grammal. Estére megtelt az iskola udvara: Oszvald Marika cigánykerékkel, Hacsek és Sajó humorral, Bunyós Pityu közös képekkel, Bódi Csabi táncversennyel, Wolf Kati pedig a közönség soraiban énekelve szórakoztatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!