Hírek

2014.07.22. 15:20

62-es út: az idén két szakasz készül el, a többi tavasszal

A 62-es úton gyakran megfordulók tudják, hogy akár öt helyen is számíthatnak félpályás lezárásra.

Tribolt Lajos

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél érdeklődtünk a Seregélyest elkerülő út építéséről és a 62-es út korszerűsítéséről. A cég nevében Loppert Dániel kommunikációs vezető válaszolt. Először az elkerülő útról mondottakat idézzük. – A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a Seregélyes elkerülő út építése során a földmunkák hamarosan befejeződnek, a pályaszerkezet építések rövidesen elkezdődnek. A közúti csatlakozásokat 2015-ben építi meg a vállalkozó, figyelembe véve a 62. számú főút burkolat megerősítési munkáinak ütemezését, hogy a közúti forgalom zavarása minél kisebb mértékű legyen – írta a kommunikációs vezető.

Érdeklődtünk a csomópontok jellegéről is. A válaszból kitűnik, hogy körforgalmi csomópont a 6213. jelű út, Seregélyes- Szőlőhegy keresztezésében és a 6228. jelű úton Dunaföldvár iránya felé lesz kialakítva. A vasúti felüljáró építése jelenleg is folyamatosan halad, a kivitelező a forgalomkorlátozás elkerülése érdekében a tartók beemelését vonatmentes időszakban fogja elvégezni. vagyis nem kell korlátozni a Pusztaszabolcs - Székesfehérvár közötti vasúti forgalmat.

Fotó: Koppán Viktor

Tudakoltuk, hogy mikor számíthatnak a közlekedők a félpályás lezárások megszűnésére. A kommunikációs vezető szerint a 62. számú főút burkolatának megerősítése, szélesítése és korszerűsítése a tervezett ütemtervhez képest jelentős előrehaladásban van, mely a kedvező időjárási körülményeknek és a megfelelő organizációnak köszönhető. Az előrehaladás mértéke az 5 szakaszon körülbelül 40 százalékos.

- Jelentősebb félpályás forgalomterelések a pályaburkolat kialakításánál vannak, ahol kézi tárcsás forgalomterelés zajlik 24 órában. Igyekszünk minimalizálni a forgalom zavarását és a lehetőségekhez mérten csökkenteni az igénybe vett munkaterületet, például a földmű építések úton kívüli területekről történnek, minél rövid szakaszú forgalomtereléssel - mondta Loppert.

Még 2014 őszén várhatóan teljesen elkészül két szakasz: a Dunaújváros- M6 autópálya és a Perkáta- Szabadegyháza közötti szakasz. A téli időszak alatt novembertől márciusig, főúton nem lehet építeni, így a hiányzó szakaszokon a kopóréteget a vállalkozó jövő év tavaszán fogja kiépíteni. Addig az autósok, utazók türelmét kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!