Hírek

2014.07.16. 16:00

MSZP: jobban is lehetne élni az országban

Székesfehérvár - Az MSZP szombati kongresszusa előtt egyre többet hallani a Deák-körről, amelyhez 21 politikust sorolnak, régebbi vezetőket és vezetői posztokra pályázó fiatalokat.

Tribolt Lajos

Utóbbi csoportban ott van Márton Roland is, a szocialisták fehérvári elnöke, az országos választmány alelnöke.

A politikus nem örül annak, hogy a sajtó tárgyalja a Deák-kör kezdeményezéseit, mivel szerinte azt belső használatra szánták. A Fejér Megyei Hírlap kérdésére, miszerint nincs-e veszélye annak, hogy az idősebbek zászlóként használják a fiatalokat, azt mondta, ő nem érez ilyen törekvést. Elmúlt az az idő amikor ki lehetett játszani a fiatalokat az idősek ellen. Szerinte a generációk vitájának véget kell vetni. A családok, a települések és az ország a generációk szövetségén alapul, így az MSZP politikájának és Magyarország élhetőbb jövőjének is a generációk együttműködésén kell alapulnia.

A fehérvári politikus pályázik a párt egyik alelnöki posztjára. Olyan szocialista pártban szeretne dolgozni, amely nem önmagával, a szövetségeseivel és az ellenfeleivel foglalkozik, hanem a hazájával és honfitársai sorsával törődik. Kifejtette, hogy Magyarországon az Európai Unió tagjaként sokkal jobban is élhetnénk, mint ahogy most tengődik a magyarok többsége. Mindannyian élhetnénk szabadabban, biztonságban, magasabb színvonalon. A minőségibb életnek a megteremtése a magyar közpolitika és benne az MSZP feladata.

A nyilvánosságot kapott, hogy szeretnék, ha a parlamenti elnökségben kétharmadban legyenek a nem országgyűlési képviselők, így tartva kontroll alatt a frakciót. Márton úgy véli szükségszerű, hogy a politikai vitákat kiragadják a parlamenti, sehova nem vezető adok-kapokból. Szerinte az MSZP új vezetésének azzal az új politikával kell foglalkoznia, amely Magyarországról, az itt elérhető magasabb színvonalú, jobb életről szól. Ehhez együtt gondolkodó, együtt alkotni képes csapatra van szükség, amelyben lesznek képviselők is elegen. Véleménye szerint ma az ország alul teljesít a magyarok nem érzik jól magukat a saját hazájukban, s az egész közpolitikától jóval nagyobb teljesítmény kell a valódi változáshoz. Az MSZP ebbe az irányban indul el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!