Hírek

2016.08.22. 11:51

Jókora szerencse: lefotózták az autós cserbenhagyót

Olvasónk autóját parkolás közben helyben hagyta egy másik autós, aki aztán megpróbált eliszkolni. A szomszédos iroda dolgozói azonban nem csak látták, hanem le is fotózták a történteket.

Házi Péter

Többünk járt már úgy, hogy majdnem szívinfarktust kapott, amikor visszament a parkolóban hagyott autójához: a kocsinak berepedt vagy éppen leszakadt a lökhárítója, a károkozó meg már a hetedik határon túl, s persze cetlit, telefonszámot sem hagyott.  Hasonlóan járt olvasónk, Végh Győző, ám az ő autójának nekihajtó, majd angolosan távozó illetőt bizony látták a parkoló melletti ház irodájában dolgozók.

Fotó: Házi Péter


- A Gyümölcs utca merőleges parkolójában állt a kocsim, s amikor odaértem, hogy induljak, igencsak megdöbbentem: a lökhárító megrepedt, a sárvédő összekaristolva. A kocsi szélvédőjén egy cetli. Azt hittem, a károkozó hagyta ott a személyes adatait, de nem: a szomszédos iroda dolgozói voltak, akik látták mi történt – mondja Végh Győző, akinek az iroda munkatársai elmondták, mi történt. A szürke színű Opel vezetője valószínűleg túl nagy lendülettel próbált beállni a parkolóba, de kanyarodás közben nekiment panaszosunk kocsijának. Ennek a puffanását hallották a dolgozók, akik kinéztek az ablakon és azt látták, hogy mindezek után az illető „eliszkolt” a helyszínről. Igaz nem túl messzire, a néhány parkolóval arrébb talált üres helyen ugyanis ismét megállt. A segítőkész dolgozók szépen lefotózták mindkét autót, a bizonyító dokumentumokat pedig odaadták olvasónknak.


– Nagyon hálás vagyok nekik, a mai világban ritka az ilyen segítőkészség – mondja Győző, aki a rendszám és a fotók birtokában próbálta meg megtudni, ki is az autó tulajdonosa: – Szerintem elég faramuci a helyzet, miszerint én vagyok a sértett fél, de a MABISZ-nál nem adják ki a a feltételezett károkozó, azaz a biztosítás szerződőjének adatait. Csak annyit lehet megtudni, hogy melyik biztosítónál van a kötelezője a szóban forgó autónak – teszi hozzá panaszosunk, aki végül így természetesen a rendőrségen kötött ki, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.


A rendőrség aztán a fotók és a rendszám alapján megtalálta a vétkes félt, aki feltehetően elismerte a történteket. (Nagyon mást nem is tehetett volna.) Így viszont, mivel cserben is hagyta a vétlen félt, jóval komolyabb bírságra számíthat. Holott egy ilyen mértékű károkozás esetén a bonus-malus rendszerben legfeljebb két kategóriát ugrik a besorolás, például B10-ből B8 lesz. Mindez pedig negyedéves szinten alig két-háromezer forint pluszt jelent, de az illető legalább nyugodtan alszik.A vétlen fél most várja a biztosító kárszakértőjét és reméli, méltányosan járnak el vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!