Hírek

2015.10.04. 15:27

Előadásokkal, kalandjátékkal népszerűsítették a felelős állattartást

Székesfehérvár - Különösen a kutyatartók vettek részt nagy számban az Állatok világnapján tartott rendezvényen.

B. Kiss László

Fehérvár fényei az állatokért. Ezt a címet kapta az a rendezvény, amelyet vasárnap, az Állatok világnapján tartottak Székesfehérváron, az állatgondozásban, állatvédelemben érdekelt szervezetek, cégek összefogásával. A rendezvényt eredetileg két helyszínre hirdették meg, de a Fehér Palota üzletközpont parkolójában néhány autón kívül senkit nem találtunk délután háromkor. Annál nagyobb nyüzsgés fogadta a tudósítót a múzeum Megyeház utcai épületének udvarán. Több tucat eb ismerkedett, barátkozott itt, gazdájuk társaságában. Volt itt nagy kutya és kicsi, a legtekintélyesebb példány egy dán dog volt, ami úgy akkora lehetett, mint egy kisborjú.

A kutyatartók külön kaszt. Olyan emberek, akik nem csak saját ebükkel jönnek ki kiválóan, de általában egymással is

A kutya sokszor túláradó szeretete nem lehet sosem terhes a gazdinak

A szervezők célja a felelős állattartás népszerűsítése volt, A tapasztalataik szerint ugyanis, sajnos, a felelős állattartás hazánkban még mindig gyerekcipőben jár. Ennek eredményeként vannak tele a menhelyek, s ennek következtében lehet időről-időre elborzasztó körülmények között tartott, éheztetett, megkínzott kutyákról olvasni, hallani. A Szent Ferenc, az állatok védőszentje emléknapján tartott rendezvénnyel a szervezők igyekeztek közelebb hozni a kutyatartók társadalmát, és azokat is, akik nem szívesen látnak a környezetükben ebet, mert az - mint mondják - hangos, és a járdára piszkít. Ráadásul  veszélyes is lehet.

A szervezők az eléjük tűzött célokat a rendezvényen különböző előadásokkal, illetve kilenc fordulóból, állomásból álló családi kalandjátékkal igyekeztek elérni. A kalandjáték résztvevői küldetés kártyát kaptak, és a feladatok sikeres megoldását követően erre került a pecsét. A szervezők este hatra fáklyás felvonulást is meghirdettek.

A múzeum udvarán nem volt csaholás, s nagy ebek sem bántották a kicsiket. Kissé csodálkozva konstatáltam, hogy a sok különböző kutya milyen jól, milyen békésen megfért egymással. Nem úgy, mint olykor a teremtés koronái, azaz mi, emberek...



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!