Hírek

2016.09.30. 14:54

Jövő hónaptól megindul a téli ellátás szezonja

Székesfehérvár – Még nem érzékeli a Kríziskezelő Központ, hogy több hajléktalan keresné fel őket, ugyanis egyelőre nincs túl hideg idő. A fedél nélkül élők téli ellátása novembertől kezdődik meg.

Laci Patrícia

Már mindenki megtapasztalhatta, hogy az esti és hajnali órákban nagyon hűvös az idő, ezért megkérdeztük Zsabka Attilát, a Kríziskezelő Központ vezetőjét, hogy vajon ilyenkor már sok hajléktalan felkeresi-e őket?

– Főleg hajnalban elég hűvös szokott lenni, de a napközben még jó idő van, így nem érezzük, hogy bejönnének többen hozzánk. Az igazi ősz vagy a tél beköszöntével viszont valószínű, hogy megnő azon hajléktalanok száma, akik igénybe veszik a szállót. Emellett november 1-től a téli ellátás szezonja is megkezdődik, ezért körülbelül 20 férőhelyet nyitunk a nappali melegedőben ideiglenesen. Ezeken a fekhelyeken nyugodtan éjszakázhatnak majd az emberek. A férőhelyek április 30-ig ott lesznek a melegedőben – mondta Zsabka Attila.

(A teljes cikk a holnapi Fejér Megyei Hírlapban olvasható)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!