Hírek

2017.08.10. 19:35

Jövőre elkészülhet az egyetemi épület - A TE kancellárja már konkrétumokról beszélt!

VELENCE A Testnevelési Egyetemnek a tóparti városba tervezett beruházásairól kérdeztük Genzwein Ferenc kancellárt, aki az ülésen egy makettet is bemutatott.

Bokros Judit

Az már egy ideje tudott, hogy a Testnevelési Egyetemnek nagyívű tervei vannak Velencén. A csütörtöki testületi ülés egy részére eljött Genzwein Ferenc, az intézmény kancellárja, aki elmondta: az együttműködés ötlete a várossal 2015-ig nyúlik vissza. Az egyetem jelenléte és a kapcsolódó beruházás Velence városias jellegét erősítheti - fogalmazott, majd makettet mutatott be a tervezett komplexumról, és részletezte, milyen fejlesztések várhatók a jövőben.

Genzwein Ferenc a testületi ülés vendége volt

Ezekről később lapunknak is nyilatkozott:

- Az Állami Számvevőszék nyolc éve használaton kívüli épületét alakítjuk át, mellette pedig egy kézilabdapálya méretű csarnokot építünk föl. A velencei projektünk másik részeként szintén ezen a telken belül megépül három teniszpálya sátorral fedve és egy ugyancsak sátorral fedett kombinált pálya. Ez utóbbi a most nagyon fejlődő strandsportoknak (foci, kézilabda és röplabda) ad helyet, amihez kisebb lelátó is csatlakozik.

Az oktatási intézmény létrehozása munkahelyek létesülésével is együttjárhat, felpezsdítheti a város életét FMH-illusztráció

A fejlesztést 2018 decemberéig szeretnénk befejezni, hogy az első hallgatók már a következő szemeszter kezdetekor, 2019 februárjában birtokba vehessék az új létesítményeket. A mintegy másfél milliárd forint értékben tervezett beruházáshoz szándékunk szerint még augusztusban elindul a közbeszerzési eljárás - mondta el a kancellár.

Az egyetem a város által támogatott sportprojektekhez is nyújt némi segítséget - tette még hozzá Genzwein Ferenc. Ezek: az uszoda, a sportcsarnok, valamint a labdarúgópálya fejlesztése.

A jelenleg a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. által működtetett, több mint 40 éves múltra visszatekintő Velencei-tavi Vízi Sportiskola, a sukorói evezős pálya kapcsán szintén vannak elképzelések. Ezekről azonban egyelőre csupán beszélgetnek az érintettek, konkrét terv nincs. Szó lehet arról, hogy ezek kezelését is az egyetem vegye át a jövőben. A fölvetés elsősorban szakmai okok miatt merült fel - tudtuk meg a kancellártól.

Még a testületi ülésen hangzott el Sirák András alpolgármestertől: egy város életét teljesen átalakítja, felpezsdíti az, ha sok fiatal érkezik. Emellett az oktatási intézmény létrehozása munkahelyek teremtésével is járhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!