Hírek

2015.11.03. 14:32

Jubiláló önkormányzatok: Valamennyi egykori képviselőt és polgármestert is meghívtak

Mór, Bodajk - A móri járás mindkét városában méltón ünnepelték meg az önkormányzatiság 25 éves jubileumát.

B. Kiss László

1990, szeptember 30-án tartották a rendszerváltást követően az első önkormányzati választásokat hazánkban. A történelmi dátumra a megyében is több településen megemlékeztek, így Móron és Bodajkon is rendeztek az elmúlt napokban a jubileum alkalmával ünnepséget.

Móron az Erzsébet téri művelődési Házban rendezett díszünnepségre meghívást kaptak mindazok, akik polgármesterként, jegyzőként, önkormányzati képviselőként vagy bizottsági tagként szolgálták a kisvárost. Azokra, akik már nem lehettek jelen az ünnepségen, egy perces néma felállással emlékeztek. Az emlékezés és a köszönet jegyében zajló délutánt a Móri Városi Televízió által összeállított filmbejátszások színesítették. A műsorban a helyi iskolások, illetve a móri kulturális élet több résztvevője, alakítója is színpadra is lépett. Az elmúlt 25 év munkáját emléklapok átadásával köszönte meg Fenyves Péter jelenlegi, és Schmidt Ferenc korábbi polgármester.

A fényképfölvétel a móri jubileumi ünnepségen készült. Jobbról a második Schmidt Ferenc, a harmadik pedig Fenyves Péter. Fotó: Hrubos Zsolt

Az önkormányzatok megalakulásának negyedszázados jubileuma alkalmával tartott bodajki ünnepségre csaknem 150 meghívót küldtek ki, többet közülük a megyehatáron túlra. A bizottsági tagokon, képviselőkön, korábbi polgármestereken, alpolgármestereken kívül meginvitálták például a megyei közgyűlés egykori elnökeit is. Az elmúlt 25 év főbb helyi történéseit fotókiállítás segítségével elevenítették föl, és mindezeket tágabb – a hazai és világpolitika, a gazdaság – kontextusába is belehelyezte Kozma Ferenc történelemtanár vetített képes előadása.

Az ünnepségen beszédet, köszöntőt mondott Wurczinger Lóránt polgármester, aki méltatta mindazokat, akik az elmúlt 25 esztendőben az önkormányzatban dolgoztak Bodajkért. Az elöljáró nem vonta kétségbe egyikük jószándékát sem, megítélni őket pedig az utókor dolga – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!