Hírek

2017.06.18. 19:50

Jubileumi nyílt napot szervezett a HEROSZ Fehérvári Állatotthona

SZÉKESFEHÉRVÁR - Az idén 25 éves HEROSZ Fehérvári Állatotthona jubileumi nyílt napján még közelebb kerülhettek a látogatók az állatokhoz, illetve bepillanthattak az egyesület mindennapjaiba is.

Laci Patrícia

Ebben az évben lett 25 éves a HEROSZ Fehérvári Állatotthona, így jubileumi nyílt napot tartottak a menhelyen vasárnap.

Krepsz Gyöngyi, a fehérvári állatotthon vezetője elmondta, a nyílt nap célja az, hogy a látogatók bepillantást nyerhessenek, mégis hogyan működik a menhely.

- Idén 25 évesek vagyunk, ez pedig minden szervezet életében nagy mérföldkőnek számít. Vissza is gondoltunk, hogy mennyit változott a világ, hiszen 1992-ben még állatvédelmi törvény sem volt, de mi már dolgoztunk. Eleinte csak kutyáink voltak, de ma már megtalálhatóak nálunk a cicák, a sünök vagy éppen a teknősök. Amire pedig nagyon büszkék vagyunk, hogy több mint 25 ezer állatot mentettünk meg a működésünk alatt - mesélte Gyöngyi.

A látogatók együtt lehettek a menhely kutyusaival is a közös séták keretein belül

Programokból nem volt hiány, a gyerekek állatokat simogathattak, voltak ügyességi játékok, szakemberektől tanácsokat kérhettek az állatok gondozásával kapcsolatban, sőt, még kutyaséták is voltak, melyeknek köszönhetően a menhely kutyusai együtt tölthettek némi időt a látogatókkal. A menhely önkéntesei is segédkeztek, mint például Spánitz Andrea, aki már 8 éve segíti a HEROSZ munkáját Fehérváron.

Az állatsimogatóban még óriási nyulak is voltak

A lány elmondta, szerinte azért fontos az önkénteskedés, mert így mind morálisan, mind lelkileg rengeteget fejlődhet az ember. Győriné Dombi Dóra önkéntes koordinátor, illetve a menhely macskaklubjának vezetője megosztotta velünk, hogy olykor még most sem tudja mindenki, hogy cicusok is vannak a menhelyen, ezért alapították a macskaklubot. A programokkal kapcsolatban elmondta, hogy készültek olyan érdekességekkel, mint például az ebmasszázs, illetve kutyatrainerek is részt vettek a nyílt napon.

Különféle játékos programokkal is készültek Fotók: Koppán Viktor


Horváth Dávid, az egyik látogató elmesélte, rendszeresen részt vesz a menhely kutyasétáin, mert számára pedig öröm, hogy tehet valamit a kutyákért, még ha csak egy óráról is van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!