Hírek

2017.03.13. 18:45

Négy kutyát lőttek ki egyszerre az út mentén Káloz és Dég között

Káloz-Dég - Négy kutyát lőttek ki, ma még ismeretlenek az elmúlt napokban Káloz és Dég között, a bekötőúton. Az állatok egymáshoz viszonylag közel feküdtek a földön, amikor rájuk talált Bíró Zsolt, a Fema Állatmentő Egyesület vezetője hétfőn délután. Két rotweiler és két keverék kutya esett az ismeretlen tettesek áldozatául.

S. Töttő Rita

Cikkünk felkavaró felvételeket tartalmaz, kérjük csak saját felelősségére olvassa tovább!

 

- Egy 222 kaliberes, távcsöves kispuska lehetett az eszköz, amit használtak - mondja az állatmentő, aki szerint ilyen típusú fegyvert sokan tartanak illegálisan. - Az állatok túl közel voltak egymáshoz, így vagy többen lőtték ki őket egyszerre, vagy pedig profi volt az illető - vélekedik az állatmentő, aki úgy gondolja, akár hangtompítót is használhatott a kutyák gyilkosa, hiszen az állatok nem szaladtak szerteszéjjel az első lövés hallatán.

A rejtélyes eset kapcsán felvetődött, hogy esetleg vadász lőhette-e ki a kutyákat, ugyanis lakott területen kívül gyakorlatilag szinte minden vadászati felügyelet alatt áll. Ha pedig a kutyák nem pórázon vannak, és a vadász arra gyanakszik, hogy az ebek vadűzésbe foghatnak vagy már el is kezdték, akkor joga van kilőni őket. Ám ha ez történik, a törvény szerint a vadásznak el kell számolnia a tetemmel, el kell szállíttatnia azt - hangsúlyozza az állatmentő. Itt azonban nem hogy nem jelezte senki az állatok kilövését, de sorsukra hagyta, miután meglőtte őket.

- Ha hangtompítót használt a tettes, ami pedig tiltott vadászati eszköznek számít, akkor megeshet, hogy rabsic volt - tette hozzá az állatmentő, aki a rendőrséget is értesítette az esetről. A nyomozók hétfőn délután ki is mentek a helyszínre. A tetemeket a Fema még ma szeretné megröntgeneztetni, majd pedig igazságügyi boncolásra viszik őket. Szemtanúkat, illetve olyanok jelentkezését várja az állatmentő egyesület, akik tudhatnak valamit az esetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!