Kályhát kért kölcsön, végül puskatussal ütött

2016. december 14., 15:50 szerző: Kocsis Noémi
komment
Bodajk - Hogyan lesz egy egyszerű tárgy kölcsönkéréséből egymillió forinton felüli kárt okozó, csalással, zsarolással és puskatussal ütlegeléssel tarkított bűnügy?
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Móri Rendőrkapitányság sikkasztás bűntett, csalás bűntett, zsarolás bűntettek és testi sértés bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást M. Péter bodajki lakos ellen- írja a police.hu. A 25 éves férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy még 2014-ben egy ismerősétől kölcsönkért egy kályhát, amelyet a sértett beleegyezése nélkül eladott.Később a tulajdonát visszakérő ismerősének azt mondta, hogy a kályha visszavásárlásával csökkenteni tudja a kárát, azonban ehhez újra készpénzre van szüksége. A sértett kifizette a kért összeget, az elkövető azonban a következő egy év során különböző valótlan indokokra hivatkozva még további 130 ezer forintot csalt ki tőle. Azonban mivel ekkor a tévedésbe ejtéssel és a kölcsönök megadását ígérve már nem ért volna el eredményt, különböző tartozásokat és haragosokat talált ki és azzal kezdte zsarolni a sértettet, hogy azok megverik, ha nem ad pénzt - így a továbbiakban közel 900 ezer forinthoz jutott.

Fotó: police.hu

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy M. Péter a 2016-ban nem létező tartozásokra hivatkozva még három másik bodajki lakost is készpénz átadására szólított fel. Hogy célját elérje, veréssel fenyegetőzött, egy szintén bodajki lakost pedig minden előzmény nélkül egy puskatussal arcon is ütött.

A móri rendőrök, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével, 2016. december 14-én fogták el M. Pétert, akit gyanúsítottként hallgattak ki és bűnügyi őrizetbe vettek.

Kocsis Noémi

2016. december 14., 15:50 szerző: Kocsis Noémi

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...