Hírek

2016.07.20. 13:00

Elvontatták az autót, félpályán, de újra járható a Ligetsor! (frissítve)

Információink szerint reggel hat óra után jelezték a környék lakói a Fejérvíz Zrt-nek, hogy valószínűleg eltörött egy vízvezeték a Ligetsoron, ott ugyanis áll a víz.

Házi Péter

14:59 A szakemberek rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ám a munkát azért volt nehéz megkezdeni, mert a 400 milliméteres, komoly vezeték pont az út közepén vezet. A Fejérvíz, mint Zsebők Lajos kommunikációs főmérnöktől megtudtuk, megkérte a környéken lakókat, hogy álljanak el az út szélén egyébként szabályosan parkoló autóikkal, így ugyanis biztosítani lehetne a forgalmat. Akit sikerült elérni, az meg is tette ezt, ám négy-öt autónak a tulajdonosa nincs otthon, s várhatóan csak estefelé ér haza. Amíg tehát az autók nem állnak el, addig a Ligetsor mindkét irányból zsákutca marad. Az uszodánál többen értetlenkednek, a buszsofőröket kérdezik, hogy akkor most melyik busz merrefelé megy.

Mint megtudtuk, a buszok most nem mennek el a Szedreskerten lévő végállomásig semmilyen kerülőúton, hanem az uszodánál megfordulnak és visszaindulnak. Amint a Fejérvíztől megtudtuk, a város ezen részének ellátásában komoly szerepet ellátó vízvezeték repedt el hosszanti irányban, ezt csak úgy lehet kijavítani, ha a repedt részt teljes egészében kicserélik. Ezzel a művelettel ma estére elkészülnek, ám mivel nyomáspróbára is szükség lesz, a gödröt csak holnap tudják visszatemetni, addig tehát terelésre lehet számítani. Abban meg reménykedhetünk, hogy estére minden autós eláll az autójával az útból s a forgalom legalább félpályán megindulhat.

18:20 Az egyre káoszosabb helyzetet látva délután Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője felvette a kapcsolatot Varga Péter megyei rendőrfőkapitánnyal. Kiderült, a rendőrségi törvény lehetővé teszi, hogy ilyen esetekben, amikor a tulajdonos nem sikerült utólérni, de az autója nagyon rossz helyen van, elvontatható a jármű. Így aztán fél hat tájban, miután a forgalmat akadályozó maradék két autó egyikének gazdája hazaért, a rendőrség elvontatta az utolsó, rossz helyen lévő kocsit és a buszforgalom, autóforgalom is megindulhatott. A szakaszra kikerült a parkolást ideiglenesen tiltó tábla is, így a remények szerint holnap járható lesz a Ligetsor. A gödröt várhatóan holnap délután tüntetik el, utána jön majd a visszaaszfaltozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!