Hírek

2013.06.12. 15:26

Kásler: "Könnyű az állampolgárok kifosztása"

A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete 15 megyében kezdeményezett civil megmozdulást, amely a Haza Nem Eladó Mozgalom nevet kapta. Fehérvárra is eljönnek.

Tihanyi Tamás

Valamiért úgy tűnik, Magyarországon ma könnyebb az állampolgárok kifosztása, mint bármikor korábban :  ezt állítja  Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke.

Szerinte manapság nem a tankok, hanem a bankok tartják rettegésben a lakosságot, hiszen  százezrek lavíroznak a teljes anyagi ellehetetlenülés peremén. Kásler Árpád emlékeztetett arra, hogy a  hazánk 1945-ös német megszállásáig hatályban lévő történelmi alkotmányunk meg tudta volna akadályozni a jelenleg tapasztalható intézményesített kirablást. Álláspontja szerint e történelmi alkotmány  jogfolytonosságát helyre kellene  állítani, és meg kellene történnie a  valódi rendszerváltásnak, máskülönben tömegekre vár jogfosztottság és gyakorlatilag az adósrabszolgaság állapota.

Kásler Árpád már több nyilvános rendezvényen elmondta érveit (Fotó: BÁÉSZ)

Mivel a kifosztás olyan méreteket öltött, hogy már tömegek menekülnek külföldre, és a gazdaság szinte halott, Kásler Árpád szerint ez a jelenlegi Magyar Köztársaság bukását jelentheti.  A devizahitelek nyomán kialakult társadalmi krízis a tarthatatlan állapot eddigi legsúlyosabb tünete. Ezek a pénzügyi konstrukciók már több ezer öngyilkosságot és még több tönkrement életet eredményeztek eddig.

A BAÉSZ tizenöt megyében kezdeményezett civil megmozdulást, amely a Haza Nem Eladó Mozgalom nevet kapta.  A nemzet, az ország egyesítését, és egy élhető ország kialakítását tűzték  ki célul maguk elé. A mozgalom előadásokat és fórumokat tart:  június 14-én, pénteken 19 órától Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban, majd június 21-én, 18 órakor az Ady Endre utcai  MissTee  teázóban.

Kásler Árpád azt hangsúlyozza, hogy a tényleges helyzetértékelés  a felelősség miatt a hatalomnak nem érdeke, így továbbra is marad a valódi probléma elhallgatása, hacsak a nép kezébe nem veszi a kezdeményezést.  Ezért indult a nyáron országjárásra, amely Fejér megyét is érinti. Az egyes helyszíneken nem csak előadás, hanem  demonstráció is lesz, majd az országjárás a nyár végén  nemzetgyűléssel érne  véget a tervek szerint. A Kásler  által útjára indított, Fejér megyében is szerveződő Haza Nem Eladó Mozgalom többek között ennek létrehozásában vállal szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!