Hírek

2015.12.04. 14:46

Katica, az élő rendőrségi bűnjel - 18 kilót nyomott a 40 helyett!

Aba – Az elhanyagolás netovábbja az, amit a szerencsétlen kaukázusinak át kellett élnie: 40 helyett 18 kilót nyomott!

S. Töttő Rita

A rendőrségi ügyelet hívására ment ki néhány hónapja a Fema Állatmentő Egyesület egy Székesfehérvár közvetlen közelében lévő településre, ahol egy leromlott egészségi állapotú, kórosan sovány kaukázusi juhászt fedeztek fel egy ingatlanon. – Természetesen azonnal útnak indultunk, a helyszínen már ott volt a rendőrség, jött a hatósági állatorvos is. A kutya bent volt egy magánterületen – emlékezik vissza a történtekre Bíró Zsolt, a Fema vezetője. A hétvégi házas övezetben lévő ingatlanon a kapu tárva-nyitva volt, de sehol senkit nem találtunk. A környezet abszolút alkalmatlan volt még az állattartásra is. Arról nem is szólva, hogy a kutyának se háza, se étele nem volt – próbált finoman fogalmazni az állatvédő. A rendőrségi szemle és a hatósági állatorvosi vizsgálat után lefoglalták és a Femánál helyezték el az eljárás idejére a szerencsétlen jószágot. A kutya, akinek Katica a neve, a karantén idejét a Herosznál töltötte, majd rehabilitációra megérkezett az egyesület ideiglenes befogadójához, azaz éppen Bíró Zsolthoz.

Katica ilyen volt...

... és ilyen lett

– Katica 18 kilós volt az első mérlegeléskor, a minimum 40 kiló helyett – árulta el Zsolt. Ez több mint két hónapja volt, Katica lelki rehabilitációja még folyamatban van: – Bizalmatlan, félős, de nem agresszív. A súlya gyarapodott, most közel 40 kiló. Katica bűnjelként való lefoglalását a héten megszüntették, és mivel volt gazdája nem tart rá igényt, így véglegesen a Fema gondozásába került. – Hamarosan átesik az ivartalanításon és gazdikereső lesz – árulják el az állatvédők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!